Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Berza odeće u Gornjem Bregu

2020.01.18
20:17
Forrás
Pannon RTV
Drugi put je održana besplatna zimska berza odeće u velikoj sali Zadružnog doma u Gornjem Bregu. Akciju, za kojom je bilo ogromno interesovanje, organizovao je lokalni Volonterski centar.
Pannon RTV

Već na otvaranju, velika sala se napunila meštanima. Na stolovima su bile ogromne gomile polovne odeće iz inostranstva. Svi su mogli birati po želji. “Našla sam sve što mi treba. Jako lepe bluze i pantalone. Baš su dobre i lepe”, zadovoljna je Maria Bagi.

Edit Tot: “Mislim da je ovo jako dobro za selo. Okupi zajednicu i pomaže celom selu. Svako ko želi, može doći.”

Pannon RTV

Događaj je drugi put organizovao Centar za volontere Gornjeg Brega. Akcija je sprovedena u saradnji sa Misijom Istočne Evrope sa ciljem pomaganja lokalnom stanovništvu.

Žofia Sabo Dekanj, koordinatorka Centra za volontere: “Olakšati ljudima u našem selu u odabiru odeće. Danas korišćena garderoba nije sramota, postoje mnoge radnje sa polovnom odećom. Pomažemo ljudima na selu, a ljudi mogu pomoći svesnim životnim stilom, a ne rasipničkim, odnosno ono što se može još koristiti, predaju jedni drugima.”

Naredna berza odeće planirana je za letnji period.

berza
berza odeće
Gornji Breg
Volonterski centar

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!