Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Besplatni kontrolni pregledi u Kanjiži

2019-10-05
16:30
2019-10-05
16:40
Forrás
Pannon RTV
Ukoliko se bolest dijagnostikuje na vreme, veće su šanse za izlečenje.

Stanovnici Kanjiže danas su mogli da urade obimne i  besplatne kontrolne preglede. Za njih se u mesnom Domu zdravlja prijavilo preko 100 Kanjižana. Rađeni su ultrazvučni pregledi dojki i štitne žlezde,  rendgen grudnog koša i vilice, kao i EKG, utvrđivan indeks telesne mase, meren krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Cilj besplatnih lekarskih pregleda je da se na vreme dijagnostukuju oboljenja, i na taj način i smanji broj obolelih od raka u kasnim fazama.

„Voleli bi da građani od nas odu zadovoljni jer smo ponudili ovakvu uslugu, koja je za nas prilično zahtevna. Dvadeset zaposlenih iz zdravstvene ustanove učestvuje u ovoj akciji, što znači da smo dobili pomoć iz Kikinde i Novog Kneževca. Specijalisti su došli iz Kikinde. Nadamo se da će stanovnici koji su se danas javili otići zadovoljni, jer su dobili uslugu koju inače nemaju, jer se za pregled ultrazvukom i za rendgen pluća mora čekati" kaže Karolina Đolai, direktorica Dom zdravlja, Kanjiža.

Kanjiža
kontrolni pregled
Karolina Đolai

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.