Ugrás a tartalomra
Panon RTV

Bez filtera na „Dezireu“

2022.11.26
10:36
2022.11.26
17:30
Forrás
Panon RTV
Predstavom pozorišta „Studio K“ i koncertom Feliks Lajka otvoren je četrnaesti festival „Dezire“ u Subotici.

Ove godine festivalska ekipa nije ulagala u reklamni materijal, nema štampanog kataloga, ali i pored toga karte su rasprodate pre početka festivala.

Za predstave na festivalu „Dezire“ nije bila potrebna reklama, gotovo za sve predstave ove sedmice unosiće se pomoćne stolice. Na četrnaestom festivalu savremenog pozorišta gostuje osam predstava. Ove godine njihov moto je bez filtera, odnosno nema ulepšavanja. Ni festivala.

„Ne koristimo marketinške mogućnosti, kao ranije, mada ni ranije nije bilo karakteristično za nas da preterujemo, ili da lažemo, radije prihvatamo i to da dobijemo šamar za nešto, ako nije bilo dovoljno dobro. Prihvatamo i to, kada prikrijemo da je nešto dobro, što nije. Smatram da je to način da jedan autentični festival može da nastavi“ kaže Andraš Urban, direktor festivala „Dezire“.

Feliks Lajko u poslednje vreme je manje na sceni, zbog epidemije svi su malo usporili, a njemu je to i prijalo. Kaže da na za večeri solo nastupa nikada nema koncepciju, biće kako bude.

„Kolege kažu sa kojima čovek sarađuje ili upravo ne sarađuje. Strahovao sam od toga, kada sam se nakon kovida vratio na scenu, da to neće ići. Rekli su mi što se ludiraš, bolje sviraš nego ranije. Ne kažu to iz loše namere, nego drugačije sviram, nešto se promenilo, ali ne znam šta“ kaže Feliks Lajko, violinista.

Večeras takođe nastupa budimpeštansko pozorište „Studio K“, a publika će moći da vidi predstavu „Neron“ o krvavom pesniku.

Dezire
festival
pozorište
Subotica

Slične vesti

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:04

Bazar zdravlja u Bezdanu

Ultrazvučni pregledi, kompletna krvna slika, pregledi dijabetičara, EKG pregledi – ove preglede su u Bezdanu obavili specijalisti Doma zdravlja „dr Đorđe Lazić“ u Somboru u sklopu novog programa.

Najčitanije

Kobasicijada u Belom Blatu

Uprkos vetrovitom i kišnom vremenu, više hiljada ljudi je posetilo Belo Blato povodom IX Kobasicijade u tom mestu.