Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Bez zatvaranja granica, potrebna unutrašnja disciplina

2020-07-28
12:00
Forrás
MTI
Prema stavu nadležnih iz Svetske zdravstvene organizacije širenje korona virusa se ne može sprečiti zatvaranjem granica.

Svetska zdravstvena organizacija u ponedeljak je saopštila da je potrebno više učiniti u borbi protiv epidemije unutrašnjom disciplinom, a ne zatvaranjem granica. Generalni  direktor SZO podsetio je kako je više država, zbog jačanja epidemije  prethodnih dana, ponovo uvelo ograničenja i pooštrene  bezbednosne mere kod putovanja. Kako je rekao, prvenstveno unutrašnje mere, počevši od nošenja maski i izbegavanja prisustva u masama, bile bi delotvornije. Majk Rajan, direktor za vanredne situacije u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji naglasio je, da je nemoguće da se u bliskoj budućnosti ponovo zatvore državne granice. Dodao je kako se nacionalne ekonomije moraju otvoriti, ljudi moraju raditi, a trgovina mora da oživi.

granica
koronavirus
disciplina
SZO

Slične vesti

Najnovije

18:09

Republička podrška Zrenjaninu

Država Srbija će iz repubičkog budžeta prebaciti više od 832 miliona dinara Autonomnoj pokrajini Vojvodini, za posredne ili neposredne projekte koji će se realizovati na tertoriji grada Zrenjanina.

Najčitanije