Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Biciklistička staza od Oteleka do Sente

2020.11.06
19:37
Forrás
Pannon RTV
Opština Senta u saradnji sa lokalnom samoupravom rumunskog mesta Otelek realizuje još jedan uspešan IPA projekat. Glavni cilj srpsko-rumunskog prekograničnog projekta je razvoj biciklističkog turizma između dva naselja.
Pixabay/distelAPPArath

Projekat mora biti završen u roku od 18 meseci. U okviru ovog projekta posebno će se istaći rute kojima biciklom možemo lako doći iz jednog grada u drugi. Trebalo bi sprovesti jedno istraživanje onih naselja kroz koje će proći ova biciklistička staza, kako bi se obuhvatile sve lokalne znamenitosti, gastronomske i smeštajne mogućnosti. Senta je već imala uspešan IPA projekat s Temišvarom, takođe u Rumuniji, u sklopu kojeg je obnovljena Crkva Srca Isusova.

Pannon RTV

„Za razliku od Crkve Srca Isusova, ovde je opština Senta glavni nosilac projekta, dakle glavni podnosilac zahteva, dok je opština Otelek iz Rumunije naš partner u ovom projektu. Ukupna vrednost projekta je gotovo 300.000 eura. Od toga 100.000 eura pripada opštini Otelek, a opština Senta dobija gotovo 200.000 eura podrške. Obe lokane samouprave imaju 15 posto udela u tome, ovo su uslovi konkursa. " rekao je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

Senta
biciklistička staza
Rudolf Cegledi

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Ištvan Pastor: Ovo će biti godina izbora!

Cilj Saveza vojvođanskih Mađara na izborima i u Mađarskoj i u Srbiji jeste da ostvarimo rezultate koji će potvrditi naše političke interese, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM-a.