Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Biciklom oko Crnog mora

2019-08-22
20:57
Forrás
RTV Pannon
Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.

Mladić je biciklom krenuo na put oko Crnog mora, koji je trajao 52 dana. Osim Srbije prošao je kroz osam zemalja. 

Tamaš Vereš je krenuo iz Kanjiže i vratio se u isti grad, gde su ga dočekali drugovi i članovi tamošnjeg Udruženja planinara. Prema njegovim rečima na ovaj put se pripremao svega nekoliko dana, i prvenstveno je birao države u kojima nije potrebna viza. Tako je tokom vožnje bio u Mađarskoj, Slovačkoj, Ukrajini, Rusiji, Gruziji, zatim u Turskoj, Grčkoj i Bugarskoj. „Ukrajina me je oduševila time što je tamo još uvek sve kao osamdesetih godina. Automobili, ljudi, okolina, sve. U zemlji ima puno zelenila, a turista nema. Verovatno se mnogi boje Ukrajine, a i putevi su veoma loši. Međutim dopalo mi se da na svakom uglu ima sveže izvorske vode, i što mogu da se vozim biciklom kroz mala planinska sela” - priča svoja iskustva biciklista.

Crno more
biciklo
Tamaš Vereš
Trešnjevac

Slične vesti

Najnovije

20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće
15:33, Frissítve: 19:59

Poznati glasovi u Zenti

Mali broj budimpeštanskih pozorišta može se pohvaliti sa toliko poznatih sinhronih glasova, kao što je to slučaj sa Novim pozorištem. Njihova predstava "Ljudi glasovi" govori o toj profesiji.
16:47, Frissítve: 19:59

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.

Najčitanije

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.