Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Biciklom preko sedam granica

2019-08-24
17:36
Forrás
Pannon RTV
U subotu je više od 200 učesnika krenulo na Biciklističku turu prijateljstva Kiškunhalaš – Subotica, koje je organizovana po 9. put.

Učesnici prelaze ukupno 90 kilometara, od mađarskog Kiškunhalaša do Subotice. Biciklisti su dočekani u svečanoj Sali Gradske kuće. Program je deo projekta “Biciklom preko sedam granica”.

Skoro 230 bicikala stiglo je u Suboticu. Imre Fičor je do sada učestvovao na svim turama: “Volim dolaziti, dobra je ekipa, vreme je uvek dobro, do sada smo uvek imali sreće sa lepim vremenom. Ogromno i lepo iskustvo!”

Organizator biciklističke ture je Gabor Kiralj iz Kiškunhalaša: “Ono što je važno kada pogledam, nismo svi iz Kiškunhalaša, ima ih od Segedina do Budimpešte, od Kaloče do Kečkemeta, znači iz puno gradova. Brojao sam, iz 33 naselja su došli na ovu turu.”

Biciklisti iz Mađarske prolaze kroz Tompu, na odmaralištu ih već šesti put dočekuju subotički dvotočkaši. “Bezbroj puta odlazimo i dolazimo preko granice, sve ide glatko. Obično nam otvore posebnu traku za prolazak na obe granice“ kaže Laslo Peter organizator iz Subotice.

Učesnike u Gradskoj kući pozdravio je Tivadar Bunford. U pozdravnom govoru predsednik Gradskog veća Subotice naglasio je važnost zajedničkog razmišljanja i saradnje: “I ovde postoje ekonomski odnosi, ljudi sklapaju poslove. Ovako gradimo našu zajednicu i odnose. Ako se razvije mnogo takvih odnosa, Mađari će se u čitavom Karpatskom basenu udružiti i zbližiti.”

Glavni pokrovitelj programa Peter Tot, zamenik državnog sekretar za saobraćaj Mađarske takođe je bio prisutan na događaju. Prema planovima, vojvođanski biciklisti u maju sledeće godine uzvraćaju posetu.

biciklisti
biciklistička tura Kiškunhalaš-Subotica
Subotica
Tivadar Bunford

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.