Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jadranka Ilić

Bolnica „Sveti Sava" dobila novu angio-salu

2021.07.07
16:58
2021.07.07
19:12
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić obišao je u sredu novu angio-salu bolnice „Sveti Sava" u Beogradu, koja je specijalizovana za cerebrovaskularne bolesti. Investiciju je sa 135 miliona dinara podržalo Ministarstvo zdravlja Srbije.

Aleksandar Vučić je zabrinut zbog povećanja broja zaraženih korona virusom. Prema rečima predsednika Srbije, nije isključeno da će zemlja još tokom leta biti suočena sa novim talasom epidemije.

„Ja se plašim da ćemo mi pre jeseni da imamo tečko pogoršanje, već na leto. Rastu nam brojevi. Jer ja to gledam na sedam dana. Dakle gledam ponedeljak na ponedeljak, utorak na utorak. Svi brojevi nam rastu. Oni su i dalje dobri, oni i dalje nisu veliki ali svi brojevi rastu. To je loše i plašim se svih tih novih sojeva. Mi zato gradimo i bolnicu u Novom  Sadu, koja će do prvog septembra biti gotova. Imamo sve što je potrebno, od svih mašina, svih lekova."

Tanjug/Jadranka Ilić

Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo ulaganjima u bolnici „Sveti Sava" u Beogradu i rekao da će se modernizacija klinika u Srbiji nastaviti i da zdravstveni radnici mogu da očekuju novo povećanje plata do kraja godine.

bolnica
Sveti Sava
angio-sala
Aleksandar Vučić

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.