Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Borba perom i oštrim umom

2023.02.04
16:34
2023.02.04
17:39
Forrás
Pannon RTV
Ljubitelji oštroumne igre takmičili su se na 9. Vojvođanskom takmičenju u rešavanju ukrštenih reči i sudokua u Kanjiži.

akmičari su imali 90 minuta da reše zadatak. Program su organizovali nedeljne novine Porodični krug (Családi kör) i  Udruženje građana „Generacija”. Na takmičenje su došli učesnici iz cele Vojvodine.

Nakon kratkog uvoda i objašnjenja pravila, počelo je takmičenje. Ljubitelji sudokua morali su da reše samurajski sudoku. Anastazia Muhi iz Oroma je najbrže rešila zadatak i tako osvojila prvo mesto: „Mislim da je ova slagalica bila srednjeg nivoa, tako da nije bila tako teška, već je bilo mnogo težih zagonetki na ovom takmičenju, kao i među onima koje ja obično rešavam kod kuće.“

 

Takmičari ukrštenih reči morali su da reše skandinavsku i tradicionalnu ukrštenicu. Na prvom mestu sa najboljim vremenom i bez greške završila je Eva Borsoš iz Sente: „Takmičila sam se u kategoriji ukrštenice, ovogodišnja nije bila teška u odnosu na prošlu, bilo mi je malo lakše, nije bilo teško uraditi."

Idejni tvorac takmičenja bio je Ištvan Abel iz Kanjiže, koji ne samo da organizuje događaj, već i priprema zagonetke: „Pokušao sam da uradim da bude teže od uobičajenih zadataka. Nadam se da sam uspeo, i uvek će postojati pitanje na koje će se postaviti pitanje, otkud ja da znam ovo, i nadam se da će ovoga biti kod svakoga.“

Drugo mesto u sudoku takmičenju zauzela je Ana Bičkei iz Kanjiže, dok je treće mesto pripalo Viktoru Kiš Jovak iz Čoke. U takmičenju rešavanja ukrštenica drugo mesto osvojio je Laslo Fejoš iz Kanjiže sa takođe nula poena greške, a treća najbolja bila je Hermina Fendrik iz Sente. Najbolji su dobili knjižnu nagradu i pretplatu na nedeljni list „Porodični krug“.

Kanjiža
ukrštene reči
sudoku

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.