Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Božićna atmosfera u Somboru

2022.11.26
16:46
2022.11.26
17:28
Forrás
Pannon RTV
Po drugi put je organizovan adventski prodajni vašar na kojem su, u velikoj sali Hrvatskog kulturno-umetničkog društva „vladimir Nazor" izloženi radovi lokalnih kulturnih društava.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Na vašaru je moglo da se pronađe gotovo sve što se vezuje za Božić. Medenjaci, mirisne sveće, božićne dekoracije, ukrasi koji se kače na granu i još mnoštvo dekoracija.

Ovde imamo svašta, imamo heklane igračke, imamo sve što se stavlja na sto za Božić. Ovo su heklani ukrasi" kaže prodavačica Sara Vajsenburger.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Program su zajednički organizovala manjinska udruženja: Udruženje Nemaca „Gerhard" u Somboru, Hrvatsko kulturno-umetničko društvo „Vladimir Nazor", Udruženje Bunjevaca i Mađarska građanska kasina.

„U svakom udruženju imali smo radionice. Bunjevci su pripremili slike od slame, u nemačkom udruženju pravili su božićne ukrase, u hrvatskom udruženju pekli su božićne kolače, a mi u Mađarskoj građanskoj kasini pekli smo i ukrašavali medenjake" kaže Jožef Slako, predsednik Mađarske građanske kasine u Somboru.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ovogodišnji vašar održan je u Hrvatskom domu u Somboru koji je obično domaćin više značajnih dešavanja.

Hrvatsko kulturno-umetničko društvo „Vladimir Nazor" priređuje razne priredbe, manifestacije i jedna od tih koju drugi put održavamo je manifestacija adventski vašar" kaže Mata Matarić, predsednik Hrvatsko kulturno-umetničkog društva „Vladimir Nazor".

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Prazničnu manifestaciju uveličao je i nastup hora.

Sombor
adventski prodajni vašar

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije