Ugrás a tartalomra
Pixabay/fernandozhiminaicela

Broj novozaraženih korona virusom u Srbiji na dnevnom nivou je preko dve hiljade

2021.12.01
17:18
Forrás
covid19.rs
U bolnicama širom Srbije leči se oko stotinu manje kovid-pacijenata.

Od 16 hiljada testiranih uzoraka, 2180 je bilo pozitivno, što je za nijansu manje nego prethodnog dana.

Od komplikacija nastalih od ove bolesti preminule su 53 osobe.

Na bolničkom lečenju se nalazi za oko 100 kovid-pacijenata manje, njih 3884, a za 191-og pacijenta je potrebna mehaničko disanje.

Pannon RTV

Prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo je 57 odsto odrasle populacije Srbije - saopštio je Krizni štab. Drugu dozu je primilo 54 odsto. Približno jedna trećina odrasle populacije vakcinisana je sa sve tri doze.

korona virus
Srbija
epidemija

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.