Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztiánv

Broj novozaraženih premašio 6.000

2021.09.10
17:14
Forrás
Szerbiai RTV
U Srbiji je na dnevnom nivou utvrđeno preko 6.000 novozaraženih od virusa korona. U poslednja 24 časa testirano je 22.824 lica, od čega je registrovano 6.089 pozitivnih slučajeva.

Preminulo je još 25 pacijenata od komplikacija bolesti. U bolnicama se 128 ljudi nalazi na respiratoru.

U sadašnjem talasu sve je više dece zaraženo korona virusom. U Novom Sadu će se od danas deca sa simptomima korona virusa testirati u dve smene. Za testiranje je potrebna prethodna prijava putem telefona. Od ponedeljka će se u nekoliko vojvođanskih škola verovatno održavati nastava na daljinu jer je sve više zaraženih među decom i nastavnicima. Deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom nalaze se u karantinu četrnaest dana i ne moraju se testirati ako nemaju simptome.

Zbog složene epidemiološke situacije, neke škole u Srbiji od ponedeljka prelaze na kombinovani model odvijanja nastave ili na nastavu na daljinu.

Drastično se povećava i broj zaraženih u južnom Banatu. Situacija u Debeljači se takođe pogoršava iz dana u dan. Virus je najrašireniji među mladim ljudima, uprkos tome vrlo malo njih je primilo vakcinu.

Srbija
korona virus
koronavirus

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.