Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt/Illusztráció

Broj novozaraženih u Mađarskoj ispod dve stotine

2021.05.25
13:44
2021.05.25
13:51
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskoj je registrovano 164 novih slučajeva zaraze korona virusom, a preminuo je još 21 pacijent.

Na bolničkom lečenju se nalazi 1417 pacijenata obolelih od korona virusa, od kojih je 159 osoba na respiratorima. U službenoj kućnoj izolaciji nalazi se 12376 ljudi, a broj uzoraka koji su testirani tokom pandemije je iznad 5,75 miliona.

U toj zemlji je vakcinisano već 5 miliona 27 hiljada osoba protiv korona virusa, a više od 3 miliona njih je već primilo i drugu vakcinu.

Nakon dostizanja brojke od pet miliona vakcinisanih, u Mađarskoj su ukinuta mnoga ograničenja i došlo je do popuštanja mera. U isto vreme su međutim osnovne mere zaštite i dalje na snazi, jer je virus još uvek prisutan. Ukinut je policijski čas, nošenje zaštitnih maski na javnom prostoru, kao i ograničenje radnog vremena prodavnica i restorana.

Epidemija se povlači, i to zahvaljujući visokom stepenu vakcinisanosti, merama zaštite i saradnji građanja – istaknuto je na današnjoj konferencija za novinare Operativnog štaba. Agneš Galgoci, šef odeljenja za epidemiologiju Nacionalnog centra za javno zdravlje, podsetila je da su nakon dostizanja pet miliona vakcinisanih u Mađarskoj ukinuta mnoga ograničenja i da je došlo do popuštanja mera

„Nakon dostizanja brojke od pet miliona vakcinisanih, od nedelje su na snagu stupile nove faze ponovnog pokretanja života, ali želim da skrenem pažnju na to da su neke mere još uvek na snazi, zato od vas i dalje tražim saradnju u poštovanju ovih pravila. I dalje je obavezno nošenje zaštitnih maski u prodavnicama, tržnim centrima i u javnom prevozu. Stopa vakcinisanosti mađarskog stanovništva iznosi 51%, u poređenju sa 35% u Evropskoj uniji, i Mađarska je tako i dalje na drugom mestu po vakcinisanosti u Evrospkoj uniji.

Mađarska
korona virus

Najnovije

Najčitanije