Ugrás a tartalomra
MTI

Broj novozaraženih u Mađarskoj ponovo ispod pet stotina

2021.05.18
11:47
Forrás
MTI
Preminula su 64 pacijenta, a zaraza korona virusom identifikovana je kod još 382 mađarska državljana – navedeno je sajtu „koronavirus.gov.hu”.

Na bolničkom lečenju se nalazi 2197 pacijenata obolelih od korona virusa, a 251 osoba je na respiratorima. Do sada je u Mađarskoj vakcinisano skoro 4 miliona 715 hiljada ljudi, od kojih je 2749235 osoba već primilo i drugu dozu vakcine.

Mađarski parlament danas glasa o produženju Zakona o korona virusu. Poslanici danas treba da prihvate predlog vlade za produženje Zakona o korona virusu do 15. dana posle prvog dana jesenjeg zasedanja tog Doma, kako bi hitne vladine uredbe mogle ostati na snazi. Tokom procesa odlučivanja očekuje se donošenje odluke o izmenama i dopunama ovogodišnjeg budžeta, kao i promene koje utiču na javno obrazovanje i visoko obrazovanje. Do kraja sednice održaće se četiri opšte rasprave. Na dnevnom redu će, na primer, biti vladin predlog za poboljšanje životnih uslova samohranih porodica, kao i predlog izmena i dopuna vezano za porez. Od srede do petka, Parlament će raspravljati o predlogu budžeta za 2022. godinu, u ukupnom vremenskom okviru od 30 sati.

Mađarska
korona virus

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon