Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Brojke vezane za koronu su sve bolje

2021.06.06
16:38
Forrás
Pannon RTV
Gotovo 44 odsto odrasle populacije u Srbiji je vakcinisano najmanje jednom vakcinom protiv korona virusa.

Broj zaraženih korona virusom na dnevnom nivou u Srbiji će još malo i pasti ispod sto - tokom jednog dana je doduše urađeno manje testova, ali je u zemlji evidentirano 116 novih slučajeva zaraze. Broj onih koji su zvanično izgubili život kao rezultat zaraze približava se broju od 7 hiljada - ovog puta je u jednom danu preminulo 8 osoba, odnosno ukupno 6917 ljudi od početka epidemije.

Pritisak na zdravstveni sistem se u proteklom periodu značajno smanjio: na bolničkom lečenju se nalazi 531-a osoba, od kojih je 26 na respiratoru. Prema prethodnim najavama, ukoliko vakcinacija u zemlji bude dobro napredovala, Krizni štab Srbije dozvoliće održavanje masovnih manifestacija od 21. juna.

U Srbiji je do sada dve doze vakcine primilo 37 odsto građana. Oni su zaštićeni ili će uskoro biti zaštićeni od bolesti. Širom zemlje je ukupno dato više od 4 miliona 780 hiljada doza od početka imunizacije. U Beogradu još uvek postoji raspoloženje za vakcinaciju, procenat vakcinisanih odraslih građana prelazi 51,5 odsto, a više od 45 odsto građana je primilo obe doze.

korona
virus
Srbija

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon