Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Budi i ti vatrogasac

2021.09.17
18:46
2021.09.17
18:51
Forrás
Pannon RTV
Oni koji su šetali centrom Subotice mogli su se upoznati i sa najsavremenijim vozilima, tehničkom opremom i uniformama vatrogasne službe u Subotici. Smotra je organizovana povodom Dana vatrogasaca.

Kišno vreme nije odvratilo sve one koji su došli na smotru vatrogasaca na glavni trg Subotice. U predstavi su uživali i roditelji i njihova deca.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Vatrogasna vozila sa sirenama koje svetle, vatrogasna oprema, i more od pene za gašenje požara. Ovo je bilo najzanimljivije za decu koja su došla u obilazak i sa velikom pažnjom i srećom u očima su gledala vatrogasnu predstavu. Na smotru je došla i sedmogodišnja Nikolina Vizin sa mamom i bratom: "Došla sam da vidim vatrogasce. Najviše volim penu."

Mila Ivić takođe je bila uzbuđena što će videti vatrogasce i njihovu opremu. Najviše su joj se svideli čamci: "Izašli smo da vidimo sve."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Pripadnici vatrogasne službe su na smotri stigli s vatrogasnim vozilima, terencima i drugim uređajima koji se svakodnevno koriste.

Goran Ljubisavljević, komadant vatrogasno-spasilačke jedinice u Subotici, je rekao: "Imamo više vozila. Dva vozila otišla su u vatrogasnu stanicu u Subotici, a jedno vozilo se nalazi u Bačkoj Topoli. Dobili smo nekoliko vozila za prevoz putnika i pikap vozila, vatrogasne pumpe koje koristimo direktno na otvorenom, čamaca. Dakle popravljena je oprema vatrogasnih stanica iz prethodnog razdoblja. Nadamo se da će se to nastaviti i u budućnosti."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Osim što je 17. septembar Dan vatrogasaca, tog dana osnovana je i Služba zaštite i spašavanja.

Zoran Bjelić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije: „Zakon o vanrednim situacijama donet je krajem 2009. godine, a nakon toge je donet Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama te, naravno, Zakon o zaštiti od požara. Ova dva zakona su od ključne važnosti za funkcionisanje naše službe ovde u Subotici."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Tokom smotre su svi mogli da ostvare uvid u rad vatrogasaca.

vatrogasac
Subotica
smotra

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.