Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Budimpešta: Novogodišnji koncert Zoltana Mage u sportskoj areni “Laslo Pap”

2019-12-28
21:13
Forrás
MTI
I ove godine spektakularni novogodišnji nastup Zoltana Mage. Virtuoz na violini novu godinu čestita tradicionalno, 1. januara u sportskoj arena “Laslo Pap” u Budimpešti.

Domaćin gala koncerta je Vajk Sente, a očekuje se 13 hiljada gledalaca. U programu nastupaju i prekogranični, tako i vojvođanski učesnici: u prvom činu, na sceni nastupaju prekogranični dečji horovi i plesni ansambli u tradicionalnim nošnjama. U drugoj polovini gala večeri izvode se do sada neizvedene produkcije. Ni zajedničko nazdravljanje neće izostati. U 2020-oj se pokreće dobrotvorna akcija sa ciljem stvaranja tradicije, od prihoda sa koncerta će odeljenje za prevremeno rođene bebe dečje bolnice Heim Pal dobiti aparat za ultrazvuk. Dobročinstvo nije daleko od Zoltana Mage: zahvaljujući ovogodišnjoj vojvođanskoj turneji preko 660 starijih i lica sa lošim materijalnim stanjem je dobilo pakete.

Zoltan Maga
Budimpešta
koncert

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.