Ugrás a tartalomra
Pásztor Bálint
Pannon RTV

Budimpešta: Priznanje vojvođanskim Mađarima

2019-10-19
14:50
2019-10-19
15:19
Forrás
Pannon RTV
Na sastanku odbora Stalne konferencije Mađara, odato je priznanje za dostignuća vojvođanskih Mađara – rekao je Balint Pastor za RTV Panon.

Stalna konferencija Mađara je pregovarački forum prekograničnih oganizacija, mađarskih parlamentarnih stranaka i mađarske vlade. Odbor se svake godine sastaje u Budimpešti i uvek su formirani pre sledećeg sastanka. Sastanku je danas prisustvovao i Balint Pastor. Kako je rekao, istaknuto mesto prekograničnog razvoja je obnova železničke mreže. Na sastanku je govorio i o radu Fondacije Prosperitati. Na konferenciji odato je priznanje za dostignuća vojvođanskih Mađara.

 

Budimpešta
Stalna konferencija Mađara
Balint Pastor

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.