Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Budućnost mladih Kanjiže je u rukama mladih

2021.08.04
21:12
2021.08.04
21:19
Forrás
Pannon RTV
Održan skup o projektu vezanom za zapošljavanje i edukaciju mladih u Kanjiži.

Ministar inovacija i tehnologije dr Nenad Popović posetio je danas Kanjižu gde je vodio razgovore o potencijalima zapošljavanja mladih, kao i tehnologijama i opremi za edukaciju programiranja.

Kancelarija za mlade opštine Kanjiža radi od 2014. ali je u proteklih godinu dana postignuto da zaista procveta i uključi mlade u njen rad. Trenutno u kancelariji ima 25-30 aktivista.

Koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Kanjiža Laura Ivanović kaže da mladi izmišljaju programe, oni rade sve, zapravo oni vode i planiraju izgled. Ja ih samo sažmem i dam pozadinu, malo vođstva o tome šta i kako, ali je cela stvar orijentisana na mlade i čini se da uživaju i da ima veliki uspeh – dodala je.

Pannon RTV

Jedan od ciljeva kancelarije je da pokuša da pojača želju mladih za zapošljavanje i preduzetništvo, a da pored toga nudi i obuke zahvaljujući kojima brže mogu da se zaposle – istakao je mr Robert Fejstamer, gradonačelnik Kanjiže.

"Smatram da sa strane ministarstva i ministra uvek postoji otvorenost, da podržava te inovativne inicijative, programe, koje bilo na nivou institucija, bilo kao samostalna inicijativa neko pokuša da započne ili realizuje. Tako da se nadam da ćemo u narednom periodu moći da usko sarađujemo" – kazao je mr Fejstamer.

Pannon RTV

Prema rečima dr Balinta Pastora, šefa poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, on uzima kao lični zadatak da olakša saradnju lokalnih samouprava sa ministarstvom. Nadalje je bilo reči o turističkom značaju naselja:

"Kanjiža je takav turistički centar koji privlači i domaće i strane turiste, i to na takav način da i više nedelja ili par meseci mogu da borave ovde. U tom pogledu bi bilo važno da se oformi takav inovacioni centar koji bi ovde u zgradi učinio Kanjižu privlačnijom za domaće i strane turiste" – kazao je dr Pastor.

Pannon RTV

Rukovodioci kancelarije za mlade su ministru bez portfelja u Vladi Srbije zaduženom za inovacije dr Nenadu Popoviću predstavili aktivnosti, kao i predlog projekta vezan za edukaciju programiranja, koja bi popravila mogućnosti zapošljavanja mladih rekavši da žele da iz cele Srbije da dovedu ovde mlade kako bi radili odavde, otvorili svoje firme jer Vlada Srbije može sve da finansira kako bi podržala startap preduzetnike finansijski, novčano, knjigovodstveno, pravno, stručno i ponajviše da im pruži mentorsku podršku da postignu rezultate u procesu od ideje do realizacije.

Na kraju susreta je dr Nenad Popović obišao objekat doma mladih. 

Kanjiža
Nenad Popović
mladi
Robert Fejstamer

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.