Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Kovács Róbert

Budžet grada Subotice uvećan za oko 727 miliona dinara

2023.06.01
16:45
2023.06.01
19:59
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući ovom rebalansu biće omogućena realizacija nekoliko projekata.

Ovogodišnji budžet grada Subotice uvećan je za oko 727 miliona dinara - saopšteno je sednici Skupštine grada. Skupština grada je ne svojoj 36. sednici donela odluke i o pojedinim kadrovskim pitanjima.

Izmena ovogodišnjeg budžeta, odnosno rebalans, bila je najvažnija tačka dnevnog reda 36. sednice Skupštine grada Subotice. Predlog rebalansa podržala je i većina odbornika opozicije, ali uz neke manje primedbe. Miroslav Milojević, šef odborničke grupa u Skupštini grada Subotice, Pokret građanske Subotice: „Mi smo imali na neke detalje, koji se nalaze u budžetu. Tu smo savili neku našu primedbu, koju vidim da je gospodin gradonačelnik uvažio, a to se pre svega odnosi na rad Javno-komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo”. Mi smatramo da tih 271 milion, ako se ne varam, da su to izuzetno mala sredstva za tako obiman posao.”

Prvim rebalansom ovogodišnjeg budžeta, lokalna samouprava na raspolaganju ima skoro 727 miliona dinara više. Ova dodatna sredstva su sačinjena iz tri dela, s jedne strane, od neutrošenih sredstva, prenetih iz 2022. godine, a sa druge strane, od prihoda koji su u međuvremenu stigli od strane Pokrajine i Republike. Janoš Nagel, šef odborničke u Skupštini grada Subotice, SVM: „Treća stvar su očekivanja koja proizlaze na osnovu prvog kvartala. Rezultati poreskih prihoda za prvi kvartal su veoma dobri i na osnovu toga postoje realne šanse za povećanje prihoda budžetskih sredstava.”

Budžet grada Subotice za 2023.godinu, nakon rebalansa iznosi nešto više od 9 milijardi 253 miliona dinara. Lokalna samouprava je u prvom kvartalu dobila pre svega pokrajinska, ali i republička sredstva za više namena. Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice: „Za kupovinu „Bunjevačke kuće”, u visini od 19 miliona 71 hiljadu dinara, za za izgradnju Centra za omladinu 21 milion, i za saobraćajnu infrastrukturu, potpisana je odluka, i to će uskoro biti urađen transfer, 250 miliona dinara.”

Skupština grada Subotice donela je odluku i o nekih kadrovskim pitanjima. Brigita Janošić Barati imenovana za direktorku Centra za socijalni rad u Subotici, Viktorija Salma Viktorija za direktorku Savremene galerije, a Aleksandar Medaković za direktora Turističke organizacije grada Subotice. Odbornici Skupštine grada Subotice usvojili su svih 11 tačaka dnevnog reda.

budžet
Subotica

Najnovije

11:51, Frissítve: 16:59

Dani Debeljače

Ovog vikenda se održavaju “Dani Debeljače” u ovom južnobanatskom naselju. Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog centra Debeljača u petak su u centru sela delili tradicionalni fontoš (važan) kolač, a potom su održali bogat kulturni program.
09:49, Frissítve: 16:09

U Beogradu kvadrat stana više od 3000 evra

Tržište nekretnina u Beogradu se naizgled stabilizuje, cene ne rastu, ali ni ne padaju. U glavnom gradu Srbije su najskuplji stanovi u centru, a najjeftiniji na periferiji. Drugačija je situacija kada su u pitanju zakupnine.

Najčitanije

Osvećenje berbe u Horgošu

Osvećena je berba u Horgošu u crkvi Snežne Gospe. Manifestacija je jedan od nastarijih i sa najvećom tradicijom od pratećih programa Berbanskih dana.