Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Budžet planiran za ovu godinu u Subotici može u potpunosti da se realizuje

2021.11.04
14:46
Forrás
Panon RTV
Realizacija budžeta Grada Subotice u prvih devet meseci 2021. godine bila je jedna od glavnih tema današnje sednice Skupštine grada.

Ozbiljnija rasprava na tu temu se nije razvila, a čak su i pojedini odbornici opozicije glasali za usvajanje izveštaja o realizaciji budžeta.

Odbornici Skupštine grada su sa 54 glasa za i 2 protiv usvojili izveštaj o realizaciji budžeta grada Subotice za prvih 9 meseci 2021.godine. Brojke pokazuju da je ovogodišnji budžet u tom periodu realizovan u procentu većem od 73%.

Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice (SNS): „U ovom periodu grad je raspolagao sa 5.531.802.000 dinara. To predstavlja realizaciju od 73,71% ovogodišnjeg budžeta. To je za 13,91% više nego u istom periodu prošle godine, za toliko smo imali više novčanih sredstava.

Izveštaj o realizaciji prvih 9 meseci budžeta za 2021. godinu podržali su i odbornici Saveza vojvođanskih Mađara. Šef odborničke grupe Janoš Nagel je naglasio da gradski budžet ne raste samo od prošle godine, već i godinama pre toga značajno raste.

„U odnosu na 2016. Godinu, svake godine se javlja postepeno povećanje, i taj rast je impresivan, sada, 6 godina kasnije, to znači 67% više prihoda nego što je ostvareno u 2016. godini."

Za usvajanje izveštaj o realizaciji prvih 9 meseci budžeta za 2021. godinu glasali su i odbornici Pokreta građanske Subotice, koji predstavlja opozicionu političku opciju.

Miroslav Milojević, šef odborničke grupe, Pokret građanske Subotice: „Zašto je ovaj budžet uspešan? Zato što je planiran na konzervativan i restriktivan način. Ovaj budžet se izjednačio na jednom nižem nivou nego prošle godine, kada je sa budžetom očigledno bilo problema. A punjenje budžeta, što se tiče industrije i poreskih obveznika u Subotici, napreduje na zadovoljavajući način."

Prema sadašnjim izgledima, budžet planiran za ovu godinu, koji će inače iznositi više od 7 milijardi 266 miliona dinara, biće u potpunosti realizovan do kraja godine. Odbornici su usvojili i izmene i dopune Plana generalne regulacije za zone Željezničko naselje, Mali Radanovac i Makova sedmica.

budžet
Subotica

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:04

Bazar zdravlja u Bezdanu

Ultrazvučni pregledi, kompletna krvna slika, pregledi dijabetičara, EKG pregledi – ove preglede su u Bezdanu obavili specijalisti Doma zdravlja „dr Đorđe Lazić“ u Somboru u sklopu novog programa.

Najčitanije

Kobasicijada u Belom Blatu

Uprkos vetrovitom i kišnom vremenu, više hiljada ljudi je posetilo Belo Blato povodom IX Kobasicijade u tom mestu.