Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gajó Gábor

Budžet Sente za 2023. godinu i razvojni planovi u opštini

2022.12.21
17:09
2022.12.21
17:15
Forrás
Pannon RTV
Usvajanje budžeta za 2023. godinu bila je glavna tema posljednje ovogodišnje sednice Skupštine opštine Senta. U skladu sa inflacijom, doneta je odluka o povećanju cena komunalnih usluga i gasa.

Usvojen je takođe i kadrovski plan za narednu godinu. Na sednici je istaknuto da će lokalna samouprava opštine Senta u 2023. godini naglasak staviti na održavanje postojećeg nivoa institucionalnih mreža i javnih usluga, te da će nastojati da se nastave započeta ulaganja. Između ostalog, biće unapređena struktura javnog puta u zapadnoj i južnoj industrijskoj zoni, a biće izgrađen i jedan kružni tok na izlaznom delu grada.

Sebastijan Stantić, član Opštinskog veća zadužen za privredu i turizam: „Ono što je već ugovoreno i što je u toku, jeste bušenje novog bunara na južnom delu, odnosno modernizacija osvetljenja na Gradskoj kući. Sve će to biti realizovano iz republičkih i pokrajinskih sredstava. Renoviranje još jedne hale u inkubatoru, što je takođe već ugovoreno. Postupak javne nabavke je u toku. To je takođe uključeno, odnosno deo nadzora izgradnje, kao i troškovi koji se odnose na prijem. Takođe, uračunat je i jedan veći iznos, više od 20 miliona dinara, koji treba da pokrije sopstvena učešća prilikom konkurisanja, gledajući narednu godinu."

Senta
budžet
Skupština opštine

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.