Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Cegledi: Naknadu za odvodnjavanje plaćajte samo za poljoprivredno zemljište

2020-02-28
21:33
2020-02-28
21:39
Forrás
Pannon RTV
Na današnjoj konferenciji za štampu, gradonačelnik Sente je pored naknade za odvodnjavanje govorio i o novom krugu zakupa državnog zemljišta početkom marta.

Lokalna samouprava Opštine Senta će u martu raspisati novu rundu licitacije – najavio je Rudolf Cegledi jutros na konferenciji za štampu. Gradonačelnik je rekao da će aukcija biti 10. marta, kada će se oko 360 hektara državnog zemljišta dati u zakup.  Zainteresovani najkasnije do 6. marta podnose prijavu u sektoru za poljoprivredu, uz uplatu akontacije i uvid dokumenta o aktivnom statusu. 80% površine je pašnjak i livada, tako da će u ovom krugu pretežno stočari biti zainteresovani. Na konferenciji za novinare bilo je reči i o novom obračunu naknade za odvodnjavanje, prema kome oni koji nemaju poljoprivredno zemljište, samo građevinsko, ne moraju da plaćaju naknadu.

Rudolf Cegledi, gradonačelnik Sente: “Ko ima poljoprivredno zemljište i rešenje dobija ujedno, može izračunati kolika je građevinska parcela i koliko je poljoprivredno zemljište i samo plaća deo za poljoprivredno. Ako platite celi iznos, stoji obećanje da će u sledećem ciklusu smanjiti iznos poljoprivrednog dela. Dali su garanciju da će tokom godine ove promene biti završene i da ih sledeće godine niko neće dobiti. Oni koji nemaju poljoprivredno zemljište, samo građevinsku parcelu, neće plaćati naknadu za odvodnjavanje.”

Rudolf Cegledi
odvodnajvanje
Senta

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena je granica prema Srbiji

Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.