Ugrás a tartalomra
MTI/Komka Péter

Četiri umrla, 130 novozaražena u Mađarskoj od korone

2021.09.07
12:57
2021.09.07
16:35
Forrás
Pannon RTV
Broj vakcinisanih se kod severnih suseda popeo na 5,8 miliona ljudi.

Tokom poslednja 24 časa je u Mađarskoj četvoro ljudi izgubilo život, a 130 obolelo od korone. Na bolničkom lečenju se nalazi 240 pacijenata, od kojih 24 na respiratorima.

Kod severnih suseda se vakcinisalo 5 miliona 821 hiljada ljudi, od kojih je 5 milina 524 hiljada primilo i drugu, a 418 hiljada već i treću dozu.

Delta soj se širi u više evropskih država, pa tako i u Mađarskoj, i nevakcinisani su u najvećoj opasnosti. Zato zvanični organi mole sve koji se nisu vakcinisali, da to urade.

Mađarska
koronavirus
zaraženi
vakcina

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.