Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Cilj SVM-a je da Subotica ponovo ima gradonačelnika Mađara

2020-05-28
22:19
Forrás
Pannon RTV
Obuka aktivista Saveza vojvođanskih Mađara održana je danas poslepodne u Hajdukovu. Cilj SVM-a je da Subotica ponovo ima gradonačelnika Mađara.

Lavovski deo kampanje SVM-a poneće aktivisti stranke, oni će potražiti birače da ih obaveste o programu partije kao i njenim ciljevima.

Savez vojvođanskih Mađara kreće u kampanju sa obnovljenom energijom. Od sada izuzetan naglasak stavljaju na subotičku lokalnu samoupravu – naglasio je domaćin obuke aktivista Rudolf Šovenj, koji je kandidat na listi za lokalne izbore.

„Postoji jedna vrsta ohrabrujućeg poleta zahvaljujući kojem možda možemo ponovo da damo mađarskog gradonačelnika Subotici. To je cilj i to želimo da postignemo. Smatram da je veoma važno da članovi stranke svakodnevno imaju informacije, da znaju koja su dešavanja u globalnoj politici, šta se događa, ali istovremeno i na polju Subotice. Postoji potreba za ovim susretima, kada mogu da razgovaraju sa najvišim organima partije."

U ovoj kampanji SVM je stavio veći naglasak na obuku pomoćnika i aktivista, jer klasični skupovi građana i veća kampanja mogu da počnu  tek od naredne sedmice – istakao je dr Balint Pastor, potpredsednik SVM-a.

„Ovi ljudi su u proteklih više od deset godina veoma mnogo pomogli, radili su u interesu toga da ljudi, da njihove komšije i poznanici razumeju koliko su važni izbori, i da je Savez vojvođanskih Mađara jedina politička snaga koja je u areni, koja se bori za glasače, i u ovoj izbornoj borbi. Njihova uloga je da naš program stigne do birača, odnosno da razgovaraći sa njima, ubede ih u to zbog čega je potrebno izaći na izbore i glasati za jedinu mađarsku opciju, za Savez vojvođanskih Mađara."

Nema uspešne kampanje bez uspešnih aktivista – rekao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a.

„Potražićemo svakog birača, pokušaćemo da ga navedemo da izađe da glasa, i da nas izabere. To će tako biti i sada 21. juna. Veliki je ulog sadašnjih izbora, ali za glasače je izbor jednostavan, jer je Savez vojvođanskih Mađara jedina mađarska lista na svim izbornim nivoima. Aktivisti će imati zadatak da nagovore građane da iskoriste svoje biračko pravo."

U Srbiji se 21. juna održavaju republički, pokrajinski i lokalni izbori. SVM učestvuje na svim nivoima.

Izbori 2020
SVM
Savez vojvođanskih Mađara
Balint Pastor
Ištvan Pastor
Hajdukovo
aktivisti

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Korona ne miruje u Mađarskoj

Zvanični mađarski podaci o korona-virusu pokazuju da je u proteklih 24 časa umrlo osam, a zaraženo novih 894 mađarskih građana.

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.