Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Čoka: VII. Memorijalni turnir “Ištvan Sabo”

2017.09.03
18:05
2017.10.04
12:31
30 klubova sa skoro 60 igrača iz svih krajeva Vojvodine je učestvovalo na VII. Memorijalnom turniru “Ištvan Sabo” u Čoki, nazvanom po renomiranom lokalnom treneru.

Klubovi su prijavljivali svoje takmičare u kategorijama mlađi kadet i mlađa kadetkinja.Katarina Gvozdenović, stonoteniserka, Stonoteniski klub Domboš, Mali Iđoš: “Dobro je društvo, dobra je atmosfera. Dosad sam u dve ekipe, sa obe sam ušla u polufinale.”

Bivši treneri se rado sećaju čika Pište. Gabor Cini, glavni trener, Stonoteniski klub, Bačka Topola: “Bio je izvanredan čovek, koji se isto ophodio prema svima. Bio je pažljiv, svakog je cenio. Bilo je lako družiti se sa njim.”

U okviru Memorijalnog turnira članovi Stonoteniskog kluba i rukovodstvo Opštine su na lokalnom groblju položili venac na grob Ištvana Saboa. Organizacijom turnira žele sačuvati sećanje na nekadašnjeg trenera. Laslo Kormanjoš, pokrajinski poslanik, SVM: “Kada smo salu za stoni tenis uspeli obnoviti 2010.godine, doneli smo odluku da je nazovemo po treneru Ištvanu. Naravno, svaki nastup, utakmica i prvenstvo se tamo odigrava, tako ga sportska javnost neće zaboraviti.”

Tokom svoje karijere, Ištvan Sabo je sa preko 200 titula lige i Evropskog prvenstva obogatio Stonoteniski klub Čoka. Trenirao je više sportista, koji danas igraju po evropskim ligama.

coka
Memorijalni turnir “Ištvan Sabo”
stoni tenis

Slične vesti

Najnovije

13:15, Frissítve: 16:41

Komemoracija Dana Svetog Ištvana u Tordi

U Tordi su se zahvalnom misom, osvećenjem novog hleba, svečanim programom i polaganjem venca na spomenik Svetog Ištvana, prisećali kralja osnivača Mađarske. Malo naselje u dijaspori jedno je od onih u srednjem Banatu koje ima njegov javni spomenik.
12:28, Frissítve: 16:48

U Srbiju vraćena ukradena slika

Slika "Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861" Vlaha Bukovca vraćena je u Srbiju. Delo hrvatskog secesijskog slikara ukradeno je pre 29 godina od kada je ukradena iz sporedne zgrade Muzeja Vojvodine u Čelarevu.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.