Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Čopor pasa napao jednu ženu u Subotici

2021.02.17
15:47
2021.02.17
18:15
Forrás
Pannon RTV
Žena koja je napadnuta od strane pasa lutalica zbrinuta je u Opštoj bolnici Subotica. Njeno stanje je stabilno. O slučaju su progovorili i nadležni.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Psi lutalice napali su juče ujutro jednu ženu u blizini autobuske stanice u Subotici. N.P. je sa više ujeda prevežena u Opštu bolnicu Subotica, gde je zbrinuta na hirurškom odeljenju. Prema nezvaničnim informacijama, pomenuti psi su ovih dana izujedali i čuvara autobuske stanice u Subotici, i dok su ga lekari Hitne pomoći zbrinjavali, psi su napali i jednu ženu koja je čekala autobus, a koju su spasili ostali putnici, koji su se nalazili u blizini.

Psi lutalice su ženu staru 55 godina napali u utorak ujutro oko 6 časova, na parkingu pored subotičke autobuske stanice. Prema izveštaju jednog internet portala u Subotici, psi su ženu oborili na zemlju i izujedali su joj čitavo telo. Samo na njenoj glavi ustanovljeno je više od dvadeset tragova ujeda, sa glave joj je čak odgrižen i jedan skalp, a psi lutalice su joj odgrizli i jedno uvo. Pored toga, izujedana joj je leva ruka, a na odeljenju hirurgije Opšte bolnice Subotica ustanovljeno je i nekoliko tragova ugriza na telu.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Tragovi krvi bili na licu mesta još i u sredu pre podne. 55-godišnja N.P., koja radi kao spremačica u privatnoj klinici pored autobuske stanice, bila je na putu prema radnom mestu kada ju je napao čopor pasa. Prema rečima dr Slobodana Puškara, direktora Opšte bolnice Subotica, više od četiri godine se nije desio ovakav slučaj da je neko hospitalizovan zbog napada psa. Žena se, uprkos preživljene traume, sada oseća relativno dobro.

Od trenutka kada je stigla u bolnicu, dobila je svu potrebnu zdravstvenu negu. Moramo da naglasimo da je stabilnog zdravstvenog stanja, da povrede nisu bile opasne po život. U toku je dalje lečenje i zbrinjavanje pacijentkinje i u sledećih nekoliko dana biće otpuštena na kućno lečenje. Nakon toga će se ambulantno sanirati posledice povreda."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Nesrećnu ženu je u sredu pre podne posetio i Stevan Bakić. Zanimljivo je da su se u dvorištu bolnice takođe nalazili psi lutalice, u trenutku kada je gradonačelnik stigao. Prema Bakićevim rečima, najvažnije je da je žrtva preživela napad psa.

„Moram da naglasim da grad Subotica ulaže mnogo u rešavanje ovog složenog problema, pitanja pasa lutalica. Grad je izgradio novi azil za pse lutalice, izdvojili smo novac za njihovu sterilizaciju i obeležavanje, na taj način se može smanjiti njihova agresivnost. Nažalost, uprkos našim naporima, takve stvari se dešavaju."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Grad je u protekle dve godine, Subotičanima koje je ugrizao pas lutalica, isplatio više od deset miliona dinara odštete - rekao je Radoslav Vukelić. Prema rečima sekretara Sekretarijata za komunalne poslove, čopor pasa koji napao N. P. još nije uhvaćen, u toku je njihovo pronalaženje.

„Ako bilo ko primeti bilo kakvu kretnju vezano za pse lutalice, neka to obavezno prijavi. Molim to od naših sugrađana i vas koji ste sada ovde. Nadležni će svakako intenzivirati posao i pronalaženje pasa, sve dok ti psi ne budu uhvaćeni. Prema proceduri, psi se zbrinjavaju i socijalizuju u azilu za pse."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Odgovornost za napade pasa tereti lokalnu samoupravu, jer je očekivanje građana da mogu bezbedno šetati na ulicama potpuno legitimno - rekao je advokat Laslo Joža.

„Lokalna samouprava je dužna da se brine o napuštenim psima i mačkama, koji nemaju vlasnike. Njena dužnost je da ih pokupi sa ulica, da ih zbrine i smestiti u azil."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Advokat je dodao da, s obzirom na to da ne postoji sistemsko rešenje za rad azila, lokalne samouprave bi trebalo da sarađuju sa organizacijama civilnog društva. Glavni problem je nesavesno držanje životinja. Mnogi izbace svoje pse na ulicu kada im dosade. A izbačeni psi se kasnije na ulici dalje razmnožavaju.

Čopor
pas
napao
žena
lutalica
Subotica
bolnica
izujedali

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!