Ugrás a tartalomra
Pixabay/fxxu, illusztráció

Crna roda sa odašiljačem Zoltan stigao u Mađarsku

2019.03.23
16:40
Forrás
MTI
Zoltan je 16. februara krenuo na put dugačak 6000 kilometara, sa teritorije Centralne Afrike do Gemenca – saopštava mađarsko preduzeće Gemenc u petak za MTI.

Kako se navodi u saopštenju, crna roda nazvana Zoltan stigla je u svoje gnezdo skoro nedelju kasnije od očekivanog termina. Ptica je obeležena i opremljena odašiljačem 23. juna 2016. godine u šumi Gemenc i ona je jedina crna roda u Mađarskoj o čijem putu za Afriku postoje tačne informacije na dnevnom nivou.

roda

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!