Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

2021.09.21
19:31
Forrás
Pannon RTV
Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.

U obdaništu „Bobita" mališani su sa nestrpljenjem dočekali predstavnike udruženja. Mnogi od njih su kod kuće sa roditeljima pokušali da naprave hranilice kojima žele da spasu ptice.

„Tako treba da bude napred mala rupa, sa strane dva drveta, a nazad onako trougao, ispod je pravo i dno je od takve ploče" objasnio je Denis Budai iz Mola. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Udruženje „Zelentarka" već više godina sarađuje sa Predškolskom ustanovom „Čika Jova Zmaj" iz Ade gde ih sa radošću dočekuju iz godine u godinu, jer je vaspitanje o zaštiti životne sredine sastavni deo programa ove obrazovne ustanove – rekla je Šarolta Boja Paći, rukovodilac ustanove: „Imamo srećnu okolnost, ja to tako osećam, jer je svaki naš objekat u seoskoj ili prigradskoj sredini. Sve to omogućava da deca neposredno mogu da posmatraju našu okolinu."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Gost si u prirodi – vodi računa o ponašanju! Sačuvajmo naše prirodne vrednosti!" osnovni je slogan Udruženja „Zelentarka" sa sedištem u Molu koje broji blizu 50 članova.

„Smatramo važnim da već od obdanišnog uzrasta edukujemo decu da čuvaju ptice, jer na žalost malo znaju o tome i želili bismo to u svakom slučaju da unapredimo. Da im bolje objasnimo zbog čega je to važno" kaže Ferenc Baić, predsednik Udruženja „Zelentarka" iz Mola.

Nakon interaktivnog uvoda na drveće u obdaništu postavljene su hranilice koje su tokom predavanja napunjene namirnicama.

Zelentarka
Mol
ptice
edukacija

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije