Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Da li se dogodilo čudo? Mnogi su na granici čekali manje od sat vremena

2022.08.07
15:44
2022.08.07
17:01
Forrás
Pannon RTV
Danas su na srpsko-mađarskim graničnim prelazima kolone automobila bile znatno kraće nego inače. Vozači su uglavnom u oba smera čekali ne duže od jednog sata.

Međutim, zbog radnika koji iz Zapadne Evrope putuju kući, situacija može brzo da se promeni, pa bi svi trebalo da se pre polaska informišu o aktuelnim podacima.

U poređenju sa letnjim vikendima, našu ekipu kao i vozače koji su izabrali prelaz na autoputu, dočekao je iznenađujući prizor, jer se iz Mađarske za Srbiju gotovo nije čekalo. Iako u ovo doba nije retkost da vozači ovde čekaju po četiri ili pet sati.

Nisu imali razloga da se žale ni oni koji su iz Srbije krenuli ka Mađarskoj. U ranim popodnevnim satima vozači čekali oko 45 minuta pre nego što su prešli granicu na autoputu.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

I magistralni prelaz Horgoš se pokazao kao relativno dobar izbor. Redovi automobila, koji su u bili kraći nego inače, bili su pozitivno iznenađenje za vozače.

Đenđi Varga: „Idemo u Tatabanju. Nismo očekivali ovakvo čekanje, jer kada smo išli u drugom pravcu, prema Turskoj i Bugarskoj, stajali smo pet sati. Jedan naš poznanik nas je savetovao da dođemo ovuda, jer će možda trebati sat i po da prođemo, a ne nekoliko sati."

Dejan Preda: „Često prolazimo i sada kada svi idu na odmor trebalo bi da bude veliki red, ali nema reda, hvala Bogu. Veoma je dobro doći ovde na malu granicu na Reske, jer napreduje, vrlo dobro. Čeka se oko pola sata, sat, ali je bolje nego pet sati čekanja."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Situacija na graničnim prelazima, međutim, može brzo da se promeni, zato svako ko treba da putuje, obavezno pre polaska da se informiše o aktuelnim podacima. Tokom toplotnog talasa, preporučuje se da u vozilu držite dovoljno vode za piće i hrane. Zbog gastarbajtera koji putuju kući iz zapadne Evrope, očekuje se da će do početka septembra biti intenzivan saobraćaj na autoputu i graničnim prelazima.

granica
Horgoš-Reske

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.