Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Da li si pronašao svoje uskršnje jaje?

2021.04.03
17:20
Forrás
Pannon RTV
U dvorištu crkve Svetog Đurđa preko 40 dece učestvovalo je u ovom uskršnjem programu i tragalo za jajima. Ko je pronašao sakriveno jaje, mogao ga je zameniti čokoladnim, a to se deci jako dopalo.

Graja dece ispunila je u subotu pre podne dvorište crkve Svetog Đurđa. Mališani su dobili kartu sa ucrtanom trasom duž koje su bila sakrivena jaja. Zadatak je bio da ih potraže, da sakupe bar četiri jajeta različite boje koja su onda mogli za zamene za čokoladno jaje.

Zalan Meznerič kaže: „Jako mi se dopalo sakupljanje jaja, pronašao sam pet."

-Čekaš li zeku?

-Da, jako ga čekam."

Dalma Margit takođe je sakupila pet jaja i jako joj se dopala ova ideja.

Patrik Bun nam je nabrojao: „Našao sam ružičasto, plavo i slične boje." Još dodaje da je teško bilo pronaći ih.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Jaje je jedan od najlepših i najdrevnijih simbola koji označava život – rekao je Ištvan Palatinuš, župnik u subotičkoj crkvi Svetog Đurđa.

„Uskrs je praznik radosti. Radost pre svega doživljavamo kroz decu. Mi odrasli isto znamo da se radujemo, znamo da budemo srećni, ali dečija radost je takva radost, koja svakog usrećuje. Mislim da je roditeljima, bakama i dedama najveća radost kada vide svoju decu, odnosno svoje unuke, ili kome je dato i praunuke, kada ih vide srećnim. Ta radost je Isusova istinska namera, da se radujemo i budemo srećni."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Organizatore je obradovalo što je mnogo dece učestvovalo u ovom programu.

„U ovoj situaciji kada sa svih strana dobijamo informacije o virusu, potrebno je pronaći malo nade, pružiti malo nade zajednici. Mi smo odabrali ovaj način da se obratimo i deci i to tako da dođu i učestvuju u jednom jednostavnom traženju jaja. Pri tome, odabrali smo i simbolično mesto, dvorište crkve" kaže Sabolč Halaši, predsednik mesnog odbora SVM-a za Bajnat i Prozivku.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Na kraju programa deca su dobila zaslužena čokoladna jaja, a nakon toga učesnici su zajednički zapevali.

Uskrs
uskršnja jaja
Subotica

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.