Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dakar: peti dan nije bio jednostavan, ali i Sagmajster i Đeneš završili su etapu

2021.01.08
11:44
2021.01.08
16:56
Forrás
Pannon RTV
U delu etape kod Rijad al Kasuma zbog dve teške nezgode vozač motora i automobila morali su da odustanu od dalje trke. Emanuel Đeneš i Gabor Sagmajster uspešno su završili etapu od preko 450 km.
Pannon RTV

„Ovo je bio težak dan. Sve do 330-og kilometra imao sam dobar tempo. Brza deonica do tamo bila je na kamenitom, zemljanom putu. Bilo je nekoliko dina, ali one su bile lake. Od 330-og kilometra, do kraja, kroz 126 kilometara usledio je čist pesak. Bilo je jako teško. Do tada bio sam ispred ostalih motorista, ali u dinama su me sustigla trojica i nisam mogao sa njima da držim tempo. Uzalud sam pokušavao da idem sa njima, nisam mogao" kaže Emanuel Đeneš, takmičar na moto reliju iz Rumunije.

Pannon RTV

Gabor Sagmajster u ovoj etapi nije postigao planiranu prosečnu brzinu, tako da je u cilj stigao nakon smrkavanja.

„Krenuli smo rano ujutru. U osam sati sam već bio na motoru. Tačno u 8.16 časova krenuo sam na brzu deonicu. Nakon prvih 25 kilometara smo pogrešili, 20 motora je lutalo, išli su levo, desno. Pogresili smo dva-tri puta. Kada su nas stigli automobili, imali smo pomoć profesionalnih navigatora, tako da je već bilo lakše, jer idemo po istom tragu kao automobili i kamioni.  Postigao sam i to da sam mogao da vozim po dinama i u mraku. Uspelo je, stigao sam na cilj. Veoma sam srećan. Veoma je iscrpljujuće, ali kada stignem na cilj, sve zaboravim i radujem se što sam ovde"  kaže Gabor Sagmajster, takmičar na moto reliju iz Srbije.

 

Pannon RTV

U klasi automobila Balaž Salaji i Laslo Bunkoci ponovo su imali problema sa „opelom", ali na kraju su uspeli da kao 51. stignu na cilj. Među vozačima kamiona ekipa Karolja Fazekaša ovu etapu završila je na 15. mestu.

Sagmajster Gabor
Dakar reli

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije