Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dakar reli: od mađarskih učesnika samo Sagmajster i Đeneš i dalje u trci

2021.01.14
12:36
2021.01.14
19:08
Forrás
Pannon RTV
Organizatori Dakar relija su za 10. dan pripremili brzu, merenu deonicu, na kojoj je bilo i stajališta u slučaju potrebe. Od mađarskih takmičara ostali Gabor Sajgmajster i Emanuel Đeneš.

Takmičari kažu da deonica u sredu nije bila toliko teška kao ona od prethodnog dana, ali i pored toga imali su stajališta za slučaj potrebe. 

Pannon RTV

Emanuel Đeneš je taktički vozio, vodio je računa o tome da zadrži drugo mesto u kategoriji „Male moto". „I danas sam morao da pazim na točkove i na čitav motor da ne bude oštećen. Pokušao sam da idem u dobrom tempu. Na žalost, na 70-tom kilometru bilo je sedam-osam motorista sa kojima smo zajedno tražili ciljnu tačku. Tamo je bio Benjamin Melo sa trećeg mesta i nisam hteo da ga gubim iz vida. Međutim, da sam išao sam brže bih pronašao put. Ovako sam izgubio oko 20 minuta. Nisam imao samopouzdanja, pa sam odlučio da ostanem u grupi da slučajno ne izgubim još vremena." 

Pannon RTV

Gabor Sagmajster je pao 30 kilometara od cilja, ali srećom nije povređen. „Ovo nije bio moj teren, bilo je jako mnogo kamenja. Poslednja tri dana biće samo ovakvi kameniti putevi. Ovde ću izgubiti tempo, jer u ovom nisam pokretan. Zamislimo tako da po putu na kojem je kamenje veličine dinje, treba da vozim 20 ili 30 kilometara. To nije moj stil, ali šta da radim, to je Dakar."

Osim dvojice motorista, na reliju nije ostao više niko iz mađarskog tima, jer su takmičari Fazekaš Motorsporta morali da odustanu iz tehničkih razloga.

Naredna 11. etapa je skraćena za 50 kilometara, tako da će deonica do Al Ula-Janbu biti 464 kilometra. 

Dakar reli
Sagmajster Gabor
Emanuel Đeneš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.