Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dan Mađarske na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

2021.09.21
18:21
2021.09.21
20:01
Forrás
Pannon RTV
Tokom četvrtog dana 88. poljoprivrednog sajma održan je Dan Mađarske koji je uglavnom prošao u znaku međunarodne saradnje.

Saradnja privrednika u Podunavlju, inostrani partneri, predstavnici mađarskih firmi i organizacija bili su u centru pažnje tokom razgovora.

Na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu prisutni su i poljoprivrednici iz Vojvodine, proizvođači i preduzetnici. Ovakve manifestacije za njih su značajne u stvaranju kontakata i plasiranju robe.

„Kako bi dostigli taj nivo da obezbedimo kupce, potrošače, da kupuju domaće i neposredno od proizvođača, moguće je ako im i učinimo dostupnim te ukuse i degustiraju ih. Nakon toga i sami će potražiti proizvođače, jer za dobru namirnicu, za dobar proizvod rado će preći nekoliko kilometara ako je potrebno" kaže Mikloš Nađ, predsednik Saveza agrarnih udruženja Vojvodine.

Pannon RTV

Nastavljeno je i održavanje konferencija koje povezuju privrednike. U utorak je naglasak bio na razvoju konkurentnosti poljoprivrede, u svetu saradnje Mađarske i Srbije.

„Razvoj inovacija i tehnologija, kako bi uveli što više novina. Razgledao sam ovde na prostoru sajma i vidim da je izloženo mnogo dronova. To je jedna nova tehnologija, prskanje dronovima. To je jedna od takvih stvari, koje unapređuju" kaže Đerđ Terek, predsednik Mađarsko-srpske trgovinske i privredne komore.

Pannon RTV

Potpisan je sporazum o saradnji sa italijanskim sajmom Pordenone Fiere, koji je specijalizovan za vinarstvo. Događaju je prisustvovao i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine, koji je naglasio koliko je za vojvođanske poljoprivrednike važno prisustvo predstavnika iz inostranstva.

„Posredstvom ovog organizatora italijanskog sajma nadamo se da će se pojaviti i više italijanskih preduzeća, a za nas su oni važni jer se može videti da u poslednjih otprilike 20 godina, vojvođanski vinari, i u okviru toga i naši vinari u čizmama od sedam milja nastoje da uspešno savladaju ono zaostajanje koje smo imali u proteklim decenijama" rekao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.

Pannon RTV

Mada je u odnosu na prethodne godine, nešto manje posetilaca, na sajmu je i daje stalno prisutno interesovanje za najnovija dostignuća i novu opremu.

Međunarodni Poljoprivredni Sajam
Ištvan Pastor
Mikloš Nađ

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije