Ugrás a tartalomra

Dan žalosti u Srbiji

2023.09.27
08:55
Forrás
Pannon RTV
Vlada Republike Srbije proglasila je sredu za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Mediji moraju da emituju sadržaje prilagođene Danu žalosti.

Prema Zakonu o obeležavanju danu žalosti, umesto zabavnih, humorističkih, folklornih i drugih zabavnih sadržaja, odnosno emisija narodne muzike, u elektronskim medijima se moraju emitovati emisije prilagođene Danu žalosti. U skladu sa tim na programu Subotičkog mađarskog radija i Panon radija će biti emitovana muzika prilagođena Danu žalosti. Na Televiziji Panon je za gledaoce takođe pripremljen sadržaj primeren nacionalnom Danu žalosti.

Pored toga, otkazane su i sve sportske manifestacije, a u kafićima i restoranima može da se pušta samo muzika primerena današnjem danu.

dan žalosti

Najnovije

16:23, Frissítve: 16:39

Stručno predavanje za buduće pravnike

U Subotici je dr Emed Vereš, jedan od najuticajnijih i najuglednijih doktora pravnih nauka iz krugova mađarske zajednice Karpatskog basena, održao stručno predavanje za studente koje stipendira Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

U opštini Kanjiža se pojavio ptičiji grip

Na području opštine Kanjiža se pojavila visoko zarazna varijanta ptičijeg gripa. Žarište zaraze je ribnjak u Velebitu, gde je, prema procenama, poslednjih nedelja uginulo oko 600 sivih ždralova.