Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Danas bez gužvi na graničnim prelazima

2019-07-30
17:59
Forrás
RTV Pannon
Na prelazu Horgoš – Reske u utorak se na srpskoj strani čekalo od 10 do 15 minuta, ali se predveče potpuno ispraznila granica koja se prelazila bez zadržavanja.

U trenutku boravka naše ekipe prelazak granice prema Mađarskoj na graničnom prelazu Horgoš-Reske, tekao je bez zadržavanja. Automobili koji su pristizali za nekoliko minuta bi prelazili sa srpske na mađarsku stranu. Novak Dumčić iz Užica kaže da retko putuje na ovu stranu, ali do sada nikada nije dugo čekao: „Dobra je situacija, nema čekanja. Putujemo svaka tri meseca, ali nikada ne čekamo. Do sada nikada nismo čekali."

Nadležni kažu da je situacija mirna, za svega 30 minuta se može preći u Mađarsku, ali stanje se menja iz časa u čas. „Trenutno na graničnom prelazu Horgoš nema pojačanog saobraćaja ni na ulasku ni na izlasku iz zemlje. Radimo u četiri otvorene trake na ulaznoj strani, i vreme čekanja je 30 minuta, dok na izlaznoj strani su otvorene tri trake i tu se takođe čeka oko 30 minuta" kaže Dragan Subotički, pomoćnik komandira Granične policije, Horgoš.

Nadležni dodaju da se zbog sezone letovanja može očekivati još po jedan veći talas, zbog toga mole putnike da se pre polaska na put informišu o situaciji na granici na internet stranici police.hu ili na društvenim mrežama, u grupama koje se bave stanjem na granici.

granica
Srbija
Mađarska
garnični prelaz
Horgoš
Reske

Slične vesti

Najnovije

15:34, Frissítve: 20:20

Ulepšava se škola u Bogarašu

Škola u Bogarašu je najmanja škola u opštini. Ukupno 16 dece uči ovde u kombinovanim odeljenjima, osim toga, ovde postoji i obdanište u koje trenutno dolazi četvoro dece.

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Izgorela porodična kuća u Bečeju

U ponedeljak u zoru u Bečeju se zapalila kuća porodice Janković koju su nedavno počeli da obnavljaju. U gradu se složno krenulo u akciju pomoći porodici.