Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Danas je izborna skupština SVM u Doroslovu

2019-05-04
11:08
2019-05-04
14:34
Forrás
Pannon RTV
Danas se održava XVIII. izborna skupština Saveza vojvođanskih Mađara u Doroslovu, jedini kandidat za predsednika stranke je Ištvan Pastor.

Nakon otvaranja sastanka biraće se radna tela, uključujući i radno predsedništvo koje će voditi skupštinu u okviru koga će se oceniti rad predsednika i visokih funkcionera stranke u poslednje četiri godine. Nakon toga će se birati predsednik – direktnim, tajnim glasanjem, na mandat od četiri godine. Po raspoloživim informacijama, jedini kandidat za predsednika je sadašnji lider stranke, Ištvan Pastor.

Odlučivaće se o izboru za predsednika stranke koja ima blizu 140 osnovnih organizacija. Ištvan Pastor je u ranijem intervjuu izjavio da želi predstaviti ambiciozne planove. Narednih godina bi kombinovao mladalački elan sa velikim iskustvom, jer se u okviru SVM događa neka vrsta generacijske promene. On sa svojih 63 godine vidi da još ima snage da vodi stranku.

Ištvan Pastor je predsednik SVM od 2007. godine, a ako bude ponovo izabran, to će mu biti četvrti mandat na mestu predsednika stranke. Zadnji put je na istu funkciju izabran 25. aprila 2015. godine u Novoj Crnji.

Doroslovo
SVM
Savez vojvođanskih Mađara
Ištvan Pastor

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije