Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Danas je Svetski dan Roma i Romkinja

2021.04.08
16:52
2021.04.09
18:17
Forrás
Pannon RTV
Povodom Svetskog dana Roma i Romkinja iznad svečnog ulaza u Gradsku kuću postavljena je i romska zastava. I na taj način grad je označio da će i dalje podržavati romsku zajednicu.
Pannon RTV

Ilija Đukanović, član Gradskog veća rekao je da je lokalna samouprava odvojila 1,1 milion dinara za poboljšanje položaja pripadnika romske zajednice, što se u prvom redu odnosi na kupovinu udžbenika. Učenici romske nacionalnosti pohađaju tri osnovne škole u gradu, i po jednu u Bajmoku i Čantaviruu. Zvanično u Subotici živi 2.959 Roma, a rukovodioci zajednice procenjuju da ih u gradu izma između 3,5 i četiri hiljade.

Pannon RTV

Stevan Nikolić, gradski koordinator za romsku zajednicu naglasio je da je njihov cilj da se uključe u izgradnju budućnosti zajednice i da Subotica mnogo čini za to da imaju aktivnu ulogu u životu grada.

„Veoma je važno da sve ono što se radi preko civilnog sektora da se institucionalizuje, i to je krajnji cilj da romska zajednica kaže da smo mi građani Subotice, mi želimo zajedničku budućnost. Danas ste imali priliku da vidite inicijativu direktorice osnovne škole „Matko Vuković". Oni su napravili ovu kućicu. To je naša kuća. Simbolika ove kuće je da je Subotica naš grad, naša kuća, kuća svih ljudi dobre volje."

 

Stevan Nikolić
Subotica
Dan Roma i Romkinja

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!