Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Danas su ponovo glasali i u Čantaviru

2020-07-01
21:55
Forrás
Pannon RTV
Izbori u Srbiji ponovljeni su na 234 biračka mesta. Jedno od njih bilo je pod rednim brojem 82 u osnovnoj školi „Hunjadi Janoš" u Čantaviru.

Građani su u Čantaviru još pre sedam časova počeli da se okupljaju ispred biračkog mesta. Prema iskustvu očekivala se manja izlaznost.

„Biračko mesto je otvoreno u sedam časova. Na listi je 1.926 građana i prošli put je izlaznost bila ispod 50 odsto. Sada očekujemo otprilike polovinu od toga, da će doći da glasaju" rekao je Tibor Kelemen, predsednik biračkog odbora, Čantavir.

Isto kao i na izborima 21. juna i sada su izbori organizovani uz pridržavanje epidemioloških mera. I za članove biračkog odbora i za glasače obavezno je bilo korišćenje zaštitne maske i pridržavanje drugih mera zaštite. Ferenc Buranj je prvi dao svoj glas.

„Smatram da je moja dužnost kao građanina da izađem da glasam. Voleo bih da ponovimo uspeh jer sa glasanjem treba misliti na budućnost, ne na sebe, ne ni na našu decu, već više na naše unuke. Voleo bih da ubuduće bude još bolje."

U Srbiji su 21. juna održani izbori na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Konačni izborni rezultati još nisu objavljeni jer je glasanje ponovljeno na više mesta.

„Izbori su morali biti ponovljeni na 234 izborna mesta jer je u glasačkim kutijama bilo više listića nego što je izašlo birača. To je bio jedan od razloga, na nekoliko mesta zapisnik nisu potpisali predsednik i članovi biračkih odbora. Bio je i takav slučaj da je neko stigao na glasačko mesto, ali je već neko drugi glasao mesto njega, odnosno na mestu njegovog imena bio je nečiji drugi potpis i zbog toga mu nisu dozvolili da glasa. Uložio je prigovor i birački odbor je to uvažio" kaže Đula Ladocki, član, Republička izborna komisija.

Čantavir
Izbori 2020

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.