Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Dani lavande u Subotici

2022.07.02
17:35
2022.07.02
17:48
Forrás
Pannon RTV
Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Od prihoda koji se bude prikupio od prodate robe organizatori će kupiti školski pribor za decu koja žive u teškim materijalnim prilikama.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Buketi lavande, eterična ulja, sapuni, ali i štrikane stvari od vune, vatreni emajl i nakit od perli očekuju posetioce u Subotici. Lenke Loboda Kiralj svake godine s velikim zadovoljstvom obilazi sajam lavande: „Danas sam kupila stabljike lavande, želim ih posaditi u dvorištu. Jako mi se sviđa lavanda, njen miris, pa pokušavamo videti možemo li je posaditi."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Eržebet Toma je dobila želju za uzgojem lavande kada je posetila prvi put Humanitarni sajam lavande. Tada je kupila prvu stabljiku, koju je od tada presadila i dobila je šesto stabljika u svojoj bašti: "Pravim ovako mala pakovanja lavandi, male buketiće, i donesem male stabljike. Ove su sada već odneli. Našla sam novu sortu koja kod nas još nije stigla: francusku lavandu."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Forum žena SVM-a Mesne zajednice Železničko naselje po deveti put je organizovala Dane lavande humanitarnog karaktera. Na štandu Mesne zajednice može se birati između svih vrsta proizvoda od lavande čija cena ide u humanitarne svrhe.

Ramona Roža, predsednica Foruma žena SVM-a Mesne zajednice Železničko naselje: „Ovde se mogu naći lavandino ulje, sečena lavanda, jastuci od lavande, razni predmeti s uzorkom lavande, kao i mnogo različitih rukotvorina. Glavna svrha Dana lavande je humanitarni kakarter kupovine školskog pribora za decu koja ovde žive."

Manifestacija svake godine ima sve više posetilaca, a asortiman robe se stalno širi.

lavanda
Subotica

Slične vesti

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.