Ugrás a tartalomra

Deca na Putu Krsta

2023.03.20
12:20
2023.03.20
16:19
Forrás
Pannon RTV
U Subotici je u nedelju popodne održano sećanje na stradanje i raspeće Isusa Hrista. Četrnaest stanki na Putu Krsta ovoga puta su prošla deca.

Isusovo poslednje putovanje bilo je dugo oko kilometar i po, sve dok se sa krstom na leđima nije popeo na Golgotu. Danas se na mnogim mestima, u crkvama ili na „kalvarijskim” brdima, obeležava stradanje Isusa Hrista na Putu Krsta, pa je tako bilo i u Subotici, na Somborskom putu.

Petra Sarapka Urban: „Isus je mnogo patio, jer je krst bio veoma težak. Pao je tri puta i vojnici su ga tukli.”

Leon Horvat: „Veoma mi je žao što je morao da prođe kroz sve to, ali znam da je sve to uradio za nas, da bi se iskupio za naše grehe.”

Najveća patnja nije bilo samo raspeće, već put koji je do raspeća vodio - rekao je Gašpar Joža, biskupov sekretar: „Samo mali broj dece je doživeo patnju. Na određeni dečiji način se to i njima mora preneti, da osete, da saosećaju sa Hristom, i da nekako mogu razumeti, ne samo Put Krsta koji je prošao, već i činjenicu da i naša najbliža rodbina može umreti, može da se razboli, da to nekako mogu lakše razumeli.”

Patnja, ali i umiranje takođe predstavljaju deo naših života. To je ono što Put Krsta pokušava da prikaže.

put krsta
Subotica
deca

Najnovije

17:27, Frissítve: 18:04

Pripremni kamp za fakultet u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počeo dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite na fakultetima, i to u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta. Na kursu učestvuje oko 50 đaka, koji nakon srednje škole žele da nastave svoje školovanje na fakultetu.

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

U Kanjiži – 1.200 plesača na sceni

Plesno takmičenje 31. Euro Show Dance festival održan je u Kanjiži. Za nadmetanje su mogli da se prijave svi stilovi moderne igre, nezavisno od uzrasta.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.