Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Deca posetila redakciju Pannon RTV

2019-06-10
15:36
2019-06-10
19:41
Forrás
Pannon RTV
Učenici subotičke škole "Đuro Salaj" posetili našu redakciju i upoznali se sa radom medija.

Učenici osnovne škola "Đuro Salaj" posetili su Pannon radioteleviziju. Dvadesetak đaka je dobilo uvid u rad redakcije, te su čak učestvovali i u programu uživo.

Pannon radioteleviziju redovno posećuju učenici, i zanimaju se za tajne radija. Voditeljka emisije "Pannon preso" Juliana Šoti kaže da je deci velik doživljaj da dođu i vide kako izgledaju radio i televizija, da isprobaju kako je biti u programu uživo. Roditelji i bake i deke mogu da ih čuju, pa zatim pišu poruke, telefoniraju. Treba da kažem da deca nemaju zazora – kaže ona.

Decu je do naše medijske kuće dopratila Oršolja Husta Radaković, koja smatra da je važno da oni dobiju uvid u rad medija. Deca se informišu o onome što ih zanima. Možda ih više zanimaju štampani mediji, oni su generacija koja gleda video blogove. Primećujem kao da im se rečnik popravlja otkako više gledaju ovakve kanale – kaže učiteljica. Deca su se upoznala i sa radom reportera, urednika i montažera. 

Pannon RTV

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.