Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deca u kuhinji

2019-09-05
13:43
2019-09-05
16:48
Forrás
Pannon RTV
U Bečeju je predstavljena nova knjiga Čabe Paška „Moja prva kuvarica“ namenjena porodici. U knjizi je kelepski župnik uz recepte priključio i priče iz detinjstva.

Na predstavljanju knjige oca Paška deca su nacrtala i svoja omiljena jela, a na promociju u Spomen kući Than dopratili su ih i roditelji i bake i deke. U mnogim porodicama već od najranijih nogu uključuju decu u pripremu hrane. Sin Beate Gilvazi, Nimrod sada će biti šest godina: „Već odavno pokušavamo sa obrazovanjem u kuhinji, mislim da deca jako vole da su aktivna u kuhinji, a za to je roditeljima potrebno ogromno strpljenje i poverenje.“

Knjiga oca Paška „Moja prva kuvarica“ (Első szakácskönyvem) namenjena je pre svega deci. Kelepski župnik koji je uspešan kulinar smatra da je i onima koji započinju pored malih šerpi zanimljivo da pregledaju knjigu.

„Bolje razumevanje ishrane, susret sa hranljivim materijama, doživljaj rada u kuhinji – to je samo jedan deo, a drugi je što nas zajednički rad i boravak u kuhinji povezuje u zajednicu, tim, porodicu“ kaže Čaba Paško, župnik, Kelebija.

Knjigu, gde se uz recepte oca Paška pojavljuju i njegovi doživljaji iz detinjstva i priče vezane za pojedina jela, zanimljivom čine i ilustracije Atile Salaija.

Bečej
Čaba Paško

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Požar na Kvantaškoj pijaci

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, rano posle podne zapalilo se smeće na prostoru Kvantaške pijace u Subotici.