Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Dečija radost zbog nove igraonice u Malim Pijacama

2020-05-28
19:05
2020-05-28
19:14
Forrás
Pannon RTV
U Malim Pijacama otvorena je nova igraonica. Objekat su obezbedili opština Kanjiža, mesna zajednica Male Pijace, za potrebe Udruženja žena „Nakit". Obnovu je pomogla i država matica.

Za obnovu objekta  neophodnih četiri hiljade evra obezbeđeno je iz pomoći mađarske države i prihoda od humanitarnih akcija. Deca su danas mogla da koriste igraonicu. Uzbuđenje je bilo veliko što je „Izgiland" otvorilo svoja vrata.

Objekat je ideja udruženja „Nakit" iz Malih Pijaca. Udruženje ima 30 članica koje su odlučile da naprave igraonicu jer u Malim Pijacama ima preko 300 dece, ali nema ni jedne igraonice. Ovo mesto biće savršeno za održavanje rođendana, različitih manifestacija, ili za popodnevna igranja.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Emeše Čongradac, predsednica Udruženja kaže da su uspeli da obnove objekat iz četiri hiljada evra, a uz subvencije, mnogo su pomogli i roditelji. „Objekat je iznutra bio veoma trošan, trebalo je ponovo malterisati zidove, gletovati, krečiti, izmeniti elektro i vodovodnu instalaciju, ofarbati prozorsku drvenariju, napravili smo nova ulazna vrata. Nakon toga došla je na red dekoracija na zidovima, koja veoma lepo predstavlja junake bajki, i sa tim smo učinili da igraonicu bude prijatna sa kućnom atmosferom."Emeše Čongradac, predsednica Udruženja kaže da su uspeli da obnove objekat iz četiri hiljada evra, a uz subvencije, mnogo su pomogli i roditelji.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Igraonica u Malim Pijacama ostvarena je uz pomoć mađarske državne pomoći i novca sakupljenog na humanitarnim akcijama.

igraonica
Mala Pijaca
obdanište

Najnovije

17:15, Frissítve: 19:55

Vakcinacija u Senti se odvija bez prekida

Do sada je skoro 600 građana opštine Senta već primilo vakcinu protiv korona virusa. Vakcina se trenutno daje onima, koji su prilikom registracije izabrali kinesku vakcinu Sinofarm, odnosno onima, koji nisu izabrali ni jednog određenog proizvođača.
16:45, Frissítve: 19:56

Danas počinje emisija „Javni poslovi"

U redakciji Pannon RTV-a kolege su tokom dana već uveliko pripremale teme za emisiju. Informativni emisiju Pannon televizije gledaoci mogu pogledati svakog radnog dana od 18 časova i 5 minuta, posle našeg televizijskog Dnevnika.
16:06, Frissítve: 19:56

Praznik subotičkog „Paulinuma"

Biskupska klasična gimnazija „Paulinum" u Subotici, proslavila je praznik „Obraćenje Svetog Pavla", obeležavanjem Dana škole i proštenjem. Tom prilikom su se prisetili svetog apostola Pavla, po kome je škola dobila ime.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.