Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Dečija radost zbog nove igraonice u Malim Pijacama

2020.05.28
19:05
2020.05.28
19:14
Forrás
Pannon RTV
U Malim Pijacama otvorena je nova igraonica. Objekat su obezbedili opština Kanjiža, mesna zajednica Male Pijace, za potrebe Udruženja žena „Nakit". Obnovu je pomogla i država matica.

Za obnovu objekta  neophodnih četiri hiljade evra obezbeđeno je iz pomoći mađarske države i prihoda od humanitarnih akcija. Deca su danas mogla da koriste igraonicu. Uzbuđenje je bilo veliko što je „Izgiland" otvorilo svoja vrata.

Objekat je ideja udruženja „Nakit" iz Malih Pijaca. Udruženje ima 30 članica koje su odlučile da naprave igraonicu jer u Malim Pijacama ima preko 300 dece, ali nema ni jedne igraonice. Ovo mesto biće savršeno za održavanje rođendana, različitih manifestacija, ili za popodnevna igranja.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Emeše Čongradac, predsednica Udruženja kaže da su uspeli da obnove objekat iz četiri hiljada evra, a uz subvencije, mnogo su pomogli i roditelji. „Objekat je iznutra bio veoma trošan, trebalo je ponovo malterisati zidove, gletovati, krečiti, izmeniti elektro i vodovodnu instalaciju, ofarbati prozorsku drvenariju, napravili smo nova ulazna vrata. Nakon toga došla je na red dekoracija na zidovima, koja veoma lepo predstavlja junake bajki, i sa tim smo učinili da igraonicu bude prijatna sa kućnom atmosferom."Emeše Čongradac, predsednica Udruženja kaže da su uspeli da obnove objekat iz četiri hiljada evra, a uz subvencije, mnogo su pomogli i roditelji.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Igraonica u Malim Pijacama ostvarena je uz pomoć mađarske državne pomoći i novca sakupljenog na humanitarnim akcijama.

igraonica
Mala Pijaca
obdanište

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.