Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Dečija radost zbog nove igraonice u Malim Pijacama

2020-05-28
19:05
2020-05-28
19:14
Forrás
Pannon RTV
U Malim Pijacama otvorena je nova igraonica. Objekat su obezbedili opština Kanjiža, mesna zajednica Male Pijace, za potrebe Udruženja žena „Nakit". Obnovu je pomogla i država matica.

Za obnovu objekta  neophodnih četiri hiljade evra obezbeđeno je iz pomoći mađarske države i prihoda od humanitarnih akcija. Deca su danas mogla da koriste igraonicu. Uzbuđenje je bilo veliko što je „Izgiland" otvorilo svoja vrata.

Objekat je ideja udruženja „Nakit" iz Malih Pijaca. Udruženje ima 30 članica koje su odlučile da naprave igraonicu jer u Malim Pijacama ima preko 300 dece, ali nema ni jedne igraonice. Ovo mesto biće savršeno za održavanje rođendana, različitih manifestacija, ili za popodnevna igranja.

Emeše Čongradac, predsednica Udruženja kaže da su uspeli da obnove objekat iz četiri hiljada evra, a uz subvencije, mnogo su pomogli i roditelji. „Objekat je iznutra bio veoma trošan, trebalo je ponovo malterisati zidove, gletovati, krečiti, izmeniti elektro i vodovodnu instalaciju, ofarbati prozorsku drvenariju, napravili smo nova ulazna vrata. Nakon toga došla je na red dekoracija na zidovima, koja veoma lepo predstavlja junake bajki, i sa tim smo učinili da igraonicu bude prijatna sa kućnom atmosferom."Emeše Čongradac, predsednica Udruženja kaže da su uspeli da obnove objekat iz četiri hiljada evra, a uz subvencije, mnogo su pomogli i roditelji.

Igraonica u Malim Pijacama ostvarena je uz pomoć mađarske državne pomoći i novca sakupljenog na humanitarnim akcijama.

igraonica
Mala Pijaca
obdanište

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.