Ugrás a tartalomra

Dečja opera „Imola"

2019.07.18
14:32
Forrás
Pannon RTV
Opera za decu „Imola" je projekat koji je osmišljen radi negovanja kulturalnog nasleđa Subotice i 150 godina mlina u Malom Bajmoku.

Realizaciju dečje opere "Imola" podržalo je mađarsko ministarstvo ljudskih resursa, a osmišljen je radi obeležavanja 150 godina mlina na vetar u Malom Bajmoku. On je jedini ostao od 11 koliko ih je bilo u Subotici, a koje su počeli da grade u našem gradu od 1862 godine.

Libreto opere napisala je Rira Fleis, doktor teatrologije i bibliokarka Suotičke biblioteke. Simboliku dešavanja prikazala je kroz porodicu Molnar čiji otac i majka imaju 11 dece od kojih je najmlađa Imola. Ona je nemirna i znatiželjna, uvek spremna za avanturu te tako upoznaje divne gradske zgrade. Muziku je priredio Ferenc Kovač, muzički urednik radio televizije Vojvodine i Zmajevih dečjih igara, dirigent novosadskog tamburaškog orkestra.

Predstavu tumače učenici srpskih i mađarskih razreda osnovne škole "Ištvan Sečenji". Režiser je nastavnik muzičkog Šandor Tamaš, mentori pevanja su Snežana Gligorić, Lenke Kobrehel i Šandor Tamaš, dok se nastavnica likovnog Simonida Đorđević pobrinula za kostime.

opera
osnovna škola "Ištvan Sečenji"

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije