Ugrás a tartalomra

Dečja opera „Imola"

2019.07.18
14:32
Forrás
Pannon RTV
Opera za decu „Imola" je projekat koji je osmišljen radi negovanja kulturalnog nasleđa Subotice i 150 godina mlina u Malom Bajmoku.

Realizaciju dečje opere "Imola" podržalo je mađarsko ministarstvo ljudskih resursa, a osmišljen je radi obeležavanja 150 godina mlina na vetar u Malom Bajmoku. On je jedini ostao od 11 koliko ih je bilo u Subotici, a koje su počeli da grade u našem gradu od 1862 godine.

Libreto opere napisala je Rira Fleis, doktor teatrologije i bibliokarka Suotičke biblioteke. Simboliku dešavanja prikazala je kroz porodicu Molnar čiji otac i majka imaju 11 dece od kojih je najmlađa Imola. Ona je nemirna i znatiželjna, uvek spremna za avanturu te tako upoznaje divne gradske zgrade. Muziku je priredio Ferenc Kovač, muzički urednik radio televizije Vojvodine i Zmajevih dečjih igara, dirigent novosadskog tamburaškog orkestra.

Predstavu tumače učenici srpskih i mađarskih razreda osnovne škole "Ištvan Sečenji". Režiser je nastavnik muzičkog Šandor Tamaš, mentori pevanja su Snežana Gligorić, Lenke Kobrehel i Šandor Tamaš, dok se nastavnica likovnog Simonida Đorđević pobrinula za kostime.

opera
osnovna škola "Ištvan Sečenji"

Slične vesti

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.