Ugrás a tartalomra
Facebook/Magyar Nemzeti Tanács

Delegacija MNS obišla crkvu u Arači

2021.07.12
17:44
2021.07.13
11:28
Forrás
Pannon RTV
Predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta posetili crkvu u pustari.

Delegacija Mađarskog nacionalnog saveta posetila je aračku crkvu u pustari. Predsednik MNS Jene Hajnal, rukovodilac uprave Emil Lulić i finansijski referent Atila Savai su otišli u terenski obilazak zajedno sa stručnjacima pokrajinskog i zrenjaninskog zavoda za zaštitu spomenika te Endreom Rafaijem, profesorom fakulteta nauke iz Pečuha. Nakon terenskog obilaska su održali stručno savetovanje sa predstavnicima opštine Novi Bečej o uređenju prostora, koje će se realizovati u skladu sa planom prostornog uređenja Novog Bečeja.

Arača
MNS
Mađarski Nacionalni Savet
Novi Bečej

Najnovije

15:18, Frissítve: 17:42

Poskupljuje i letovanje

Inflacija i rast cena izazvani ratom u Ukrajini neće poštedeti ni sektor turizma. Cene goriva stalno rastu, pa su zbog toga i prevoznici i turističke agencije primorane da prilagođavaju i svoje ponude.

Najčitanije

Apel za pomoć porodici iz Kelebije

Pre godinu dana ekipa Panon RTV-a je već snimila prilog o ovoj porodici, kada su mnogi gledaoci i slušaoci pritekli u pomoć, ali se od tada Ljubičino zdravstveno stanje mnogo pogoršalo, najveća je potreba za pelenama.

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.