Ugrás a tartalomra
Deli Andor, EP

Deli: Otvaranje poglavlja važno iz ekonomskih razloga

2017-09-14
13:59
2017-10-04
12:36
Za Srbiju bi prvenstveno iz ekonomskih razloga bilo važno da se do kraja godine otvore tri nova poglavlja u sklopu procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Za Srbiju bi prvenstveno iz ekonomskih razloga bilo važno da se do kraja godine otvore tri nova poglavlja u sklopu procesu pridruživanja Evropskoj uniji – rekao je evroposlanik Andor Deli. Poslanik Fidesa i Vojvođanin, Deli je dodao kako će to naročito spoljnim ulagačima pružiti bolju sliku o Srbiji.

Reč je o poglavlju 6 vezanom za prava privrednih društava, poglavlju 30 koje se tiče ekonomskih odnosa sa inostranstvom, te 33 dakle o finansijskim i budžetskim odredbama – ukazao je on.

“Ova poglavlja su važna iz ekonomskih razloga, jer otvaranje ovih poglavlja šalje poruku za ulagače da Srbija napreduje ka jedinstvenom tržištu, i da će u dogledno vreme moći da zadovolji tim zahtevima. Zato je jako važno da se ova integraciona poglavlja što pre otvore i da počnu pregovori”.

Andor Deli
EU
poglavlje

Slične vesti

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.
17:40

Pünkösdhétfő van

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Najnovije

18:29, Frissítve: 18:40

Gradi se i doteruje Martonoš

U poslednje vreme u Martonošu su ostvarene brojne investicije. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, na katoličkom groblju je izgrađena staza, a više puteva presvučeno asfaltom.

Népszerű

Najčitanije