Ugrás a tartalomra
Deli Andor, EP

Deli: Postoji politička volja za proširenje EU

2017-09-13
22:25
2017-10-04
12:36
Poslanik evroparlamenta ispred mađarskog Fidesa, Vojvođanin Andor Deli pozdravio je govor Žan-Klod Junkera, predsednika Evropske komisije, koji je govorio i o proširenju EU.

Deli je u svom saopštenju dostavljenom medijima izrazio zadovoljstvo što se nakon ranijih, međusobno suprotstavljenih javnih obraćanja uspelo pojasniti da će ubuduće Evropska unija biti spremna da primi nove članice. EU treba da nastavi da vodi doslednu politiku vezano za regiju zapadnog Balkana ukoliko želi da očuva posvećenost evropskim integracijama država koje imaju želju da se priključe – dodao je Deli.

Vlada Mađarske je od početka prepoznala strateški značaj regije zapadnog Balkana i požurivala ubrzavanje pregovora o priključenju. Andor Deli je pozvao Evropsku komisiju i pomenute države rekavši kako je postalo jasno da postoji politička volja, te da se stoga ona treba iskoristiti i da treba raditi na ubrzavanju pregovora o priključenju.

Andor Deli
proširenje EU

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvoren granični prelaz Rabe-Kubekhaza

Peter Sijarto ministar spoljnih poslova Mađarske i Ivica Dačić ministar spoljnih poslova Srbije presekli vrpcu i svečano otvorili novi granični prelaz.