Ugrás a tartalomra
Deli Andor, EP

Deli: Postoji politička volja za proširenje EU

2017-09-13
22:25
2017-10-04
12:36
Poslanik evroparlamenta ispred mađarskog Fidesa, Vojvođanin Andor Deli pozdravio je govor Žan-Klod Junkera, predsednika Evropske komisije, koji je govorio i o proširenju EU.

Deli je u svom saopštenju dostavljenom medijima izrazio zadovoljstvo što se nakon ranijih, međusobno suprotstavljenih javnih obraćanja uspelo pojasniti da će ubuduće Evropska unija biti spremna da primi nove članice. EU treba da nastavi da vodi doslednu politiku vezano za regiju zapadnog Balkana ukoliko želi da očuva posvećenost evropskim integracijama država koje imaju želju da se priključe – dodao je Deli.

Vlada Mađarske je od početka prepoznala strateški značaj regije zapadnog Balkana i požurivala ubrzavanje pregovora o priključenju. Andor Deli je pozvao Evropsku komisiju i pomenute države rekavši kako je postalo jasno da postoji politička volja, te da se stoga ona treba iskoristiti i da treba raditi na ubrzavanju pregovora o priključenju.

Andor Deli
proširenje EU

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.