Ugrás a tartalomra
Pixabay/fernandozhiminaicela

Đerlek: Kovid ne treba potcenjivati, bolnice se ne zatvaraju

2023.02.27
15:13
2023.02.27
15:32
Forrás
Blic
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek gostujući u jutarnjem "Dnevniku" RTS-a izrazio je svoju zabrinutost zbog stanja u kovid ambulantama, navodeći da ne treba dizati paniku, ali ne treba ni potcenjivati koronavirus.

- Zabrinjava me što je petak, 24. februara 12 ljudi izgubilo život. To nije mala cifra. Na respiratorima je u petak bilo 18, a u subotu 17 ljudi, što znači da ne smemo potceniti koronavirus. To ne znači da treba da dižemo paniku, ali su ozbiljnost i opreznost potrebni - kaže Đerlek.

 On je istakao i da se kovid bolnice ne mogu zatvarati i da se mogu multipraktično koristiti.

- Кovid bolnice su najsavremenije u Evropi. Mogu se multipraktično koristiti. Ne možemo u ovom trenutku zatvarati kovid bolnice, iako me ohrabruje to što broj pacijenata nije veći od 300. Jedan broj kovid bolnica može da bude iskorišćen za palijativno zbrinjavanje, a drugi za najsavremenije operacije. Кakva će biti njihova sudbina, videćemo vrlo brzo - kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Mirsad Đerlek
korona virus

Najnovije

17:00, Frissítve: 19:02

Hodočasnici na proštenju u Čikšomlju

Održano je proštenje u Čikšomlju. Jedan od najvažnijih verskih i državnih praznika svih Mađara održava se svake godine u Čikšomlju u Erdelju. Stotine hiljada katolika i hrišćana je došlo na mesto događaja.
14:27, Frissítve: 17:19

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.

Najčitanije

Motokros trka u Bačkoj Topoli

Više od pedeset takmičara je nastupilo u sedam kategorija na motokros takmičenju u Bačkoj Topoli. Na poziv domaćina na ovu prijateljsku trku su stigli takmičari iz drugih delova Srbije, kao i Mađarske i Bosne i Hercegovine.

11. Vojvođanski galop na Gradskom hipodromu

Panon televizija će od 12:00 časova direktno vršiti prenos samog otvaranja događaja i kvalifikacione trke. Takođe na Panon televiziji u terminu od 18:10 časova možete pratiti u direktnom prenosu finalne trke.

Dojave o bombama u školama u više gradova

Škole u više gradova u Srbiji dobile su jutros dojave u bombama. Nakon kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je reč o lažnim dojavama u školama u Novom Sadu, Nišu, Čačku i Gornjem Milanovcu.