Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Devet ekipa u takmičenju za agrarne inovacije

2019-06-01
21:09
Forrás
Pannon RTV
U Senti je u Kancelariji za agrarne inovacije „Dr Berenji Janoš" treći put organizovana konferencija „Od ideje do realizacije" i takmičenje u inovacijama.

Učesnici su nakon otvaranja mogli da čuju predavanja posvećena inovativnim i smart rešenjima u zemljoradnji, kreativnom razmišljanju, te informatici u poljoprivredi.

Tema ovogodišnjeg skupa je uvođenje novog zdravog proizvoda na tržište. Judita Varga, takmičarka iz Subotice kaže: „Naš posao je „Food truck", odnosno zdrava promena u hrani na točkovima, koja umesto uobičajene masne, brze hrane radnim danima, nudi i zdrava jela kupcima.".

Za ovogodišnje takmičenje prijavilo se devet srednjoškolskih i univerzitetskih ekipa. „Ovogodišnje takmičenje povezali smo sa stručnom konferencijom. Smatrali smo da će prijavljenima i širokom auditorijumu biti zanimljiva i korisna jedna stručna konferencija sa sedam-osam predavanja, koja su povezana sa zemljoradnjom, izgradnjom tima, informatikom, jer znamo da je to globalan trend" kaže dr Bela Muhi, idejni tvorac takmičenja.

Važno je mlade usmeriti na odgovarajući put, da umeju da osnuju preduzeće koje će dobro poslovati – kaže Laslo Lenđel, predsednik Fodnacije „Pro Scientia Naturae": „Dva su razloga za to. Jedan je da su u današnjem svetu veoma-veoma važni sposobni inovativni mladi spremni za  kreativno razmišljanje i kreiranje novih poslova. Isto tako je važno da se ova razmišljanja, kreativna razmišljanja temelje na realnim osnovama."

Osim kreativnosti, veliku ulogu je imala i mogućnost ostvarenja planova. 

takmičenje
Senta
agrarne inovacije

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.